Ροή Τοπικά

Τον Προστάτη των καρκινοπαθών κόμισε στην Καλαμαριά ο Τρίκκης Χρυσόστομος (φώτο)

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα ενάρξεως του εκκλησιαστικού έτους, σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και ευλάβειας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου προστάτου των καρκινοπαθών.

Την τίμια Κάρα εκόμισε στον Ιερό ναό ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός από την Ι.Μ. Χαλκίδος. Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξίαρχων της Ι.Μ. Καλαμαριάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο κατόπιν σχετικής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο οποίος απουσιάζει λόγω των εργασιών της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμ. Διονύσιος Παπαναστασίου, ιερείς και ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης.

Ακολούθως εισοδεύτηκε το ιερό λείψανο στον περικαλλή ιερό Νάο, όπου με την αυστηρή τήρηση των μέτρων τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών.

Ψάλθηκε η δέηση υπέρ υγείας των ασθενουντων και ιδιατερως των καρκινοπαθών αδελφών μας στον Άγιο, κατα τη διάρκεια της οποίας συνεχίστηκε το ιερό προσκηνυμα.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. αρχιμ. Διονύσιος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή της προσκλήσεως ώστε να εκπροσωπήσει τον Οικείο ποιμενάρχη και να συμμετέχει στην υποδοχή της τιμιας καρας και στην ιερα αγρυπνία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλης που έδωσαν την ευλογία να κομίσει ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Χαλκίδος αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός την τίμια Καρα του Αγίου Παρθενίου. Ο π. Διονύσιος αναφέρθηκε στον Μέγα Βασίλειο ,μιλώντας στον 115 ψαλμό, γράφει ότι «όποιος αγγίζει οστά μάρτυρος μεταλαμβάνει της αγοραστικής χαριτος, που βρισκεται σε αυτά»

Σε αλλο σημείο της ομιλίας του, τονισε τη δυναμη που έχει η θεια χαρις, «το χρυσάφι και τα πλούτη δεν μπορούν ούτε την αρρώστια να θεραπεύσουν ούτε το θάνατο να φυγαδεύσουν! Μόνο η δια των ιερών λειψάνων των Αγίων μας εκπηγαζουσα Θεια Χαρις έχει τη δυναμη να αποκαταστήσει την υγεία μας και να απομακρύνει την ώρα της εκδημίας μας! Και αυτό , αν είναι θέλημα του Κυρίου ο Οποιος γνωρίζει καλύτερα από εμάς το συμφέρον της ψυχής μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο προϊστάμενος του Ι. Ν. παρακάλεσε τον Κύριο, οι ασθενείς καρκινοπαθείς αδελφοί μας που ο αγιος είναι προστάτης τους, αλλά και για όλους τους ασθενείς, να μην απελπίζονται, να έχουν πίστη στο Χριστό και στους Αγίους , καρτερία και υπομονή.

Στα πλαίσια του λειτουργικού προγράμματος ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια ιερά αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί τιμώντας το ιερό λείψανο που βρέθηκε στην πόλη της Καλαμαριάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

orthodoxianewsagency.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης