Ροή Τοπικά

Του Αγίου Νεκταρίου σήμερα

ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, Ονησιφόρου και Πορφυρίου των μαρτύρων, Συμεών του μεταφραστού και Ιωάννου οσίου του Κολοβού
γιορτάζουν: Νεκτάριος-Νεκταρία.

 

* Μία μητέρα της οποίας η κόρη έγινε μοναχή στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου (όταν ο άγιος ζούσε ακόμη) συκοφάντησε τον Άγιο ότι έκανε παιδί με την κόρη της και κλήθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος εξευτέλισε τον Άγιο πιάνοντάς τον από τον γιακά του ράσου και απειλώντας τον. Στο πλαίσιο της δίκης που διεξήχθη, η μοναχή εξετάστηκε από καθηγητή γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε παρθένος κι έτσι όλοι οι συκοφάντες καταντροπιάστηκαν, ο δε εισαγγελέας αρρώστησε μετά από κάμποσο καιρό από γάγγραινα και του ‘κοψαν το χέρι αυτό που απείλησε τον Άγιο. Κατόπιν αυτός ζήτησε να έρθει ο Άγιος να τον συγχωρέσει για την αδικία που του έκανε, ο Άγιος πήγε, τον συγχώρησε τελικά όμως ο εισαγγελέας πέθανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μέσα σε φρικτούς πόνους.
** Επίκαιρη και πολύ ωραία είναι η ταινία The Μan of God που περιγράφει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν δύο μήνες με μεγάλη επιτυχία.

Ευθύμιος Σπύρου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης