Site icon TrikalaVoice

Του Αγίου Νεκταρίου σήμερα

ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, Ονησιφόρου και Πορφυρίου των μαρτύρων, Συμεών του μεταφραστού και Ιωάννου οσίου του Κολοβού
γιορτάζουν: Νεκτάριος-Νεκταρία.

 

* Μία μητέρα της οποίας η κόρη έγινε μοναχή στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου (όταν ο άγιος ζούσε ακόμη) συκοφάντησε τον Άγιο ότι έκανε παιδί με την κόρη της και κλήθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος εξευτέλισε τον Άγιο πιάνοντάς τον από τον γιακά του ράσου και απειλώντας τον. Στο πλαίσιο της δίκης που διεξήχθη, η μοναχή εξετάστηκε από καθηγητή γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε παρθένος κι έτσι όλοι οι συκοφάντες καταντροπιάστηκαν, ο δε εισαγγελέας αρρώστησε μετά από κάμποσο καιρό από γάγγραινα και του ‘κοψαν το χέρι αυτό που απείλησε τον Άγιο. Κατόπιν αυτός ζήτησε να έρθει ο Άγιος να τον συγχωρέσει για την αδικία που του έκανε, ο Άγιος πήγε, τον συγχώρησε τελικά όμως ο εισαγγελέας πέθανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μέσα σε φρικτούς πόνους.
** Επίκαιρη και πολύ ωραία είναι η ταινία The Μan of God που περιγράφει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν δύο μήνες με μεγάλη επιτυχία.

Ευθύμιος Σπύρου

Exit mobile version