Τοπικά

Το “αντίο” στην 22χρονη Εριέττα Γκάγκα…

Ο επικήδειος λόγος που εκφωνήθηκε κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία της Εριέττας- Μαρίας Γκάγκα από τη Δ/ντρια της Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων  Βασιλική Κάκλα.

 

Αναλυτικά:

Αγαπημένη μας Εριέττα- Μαρία,

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης σε αποχαιρετώ σήμερα εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των καθηγητών που σε δίδαξαν όλα αυτά τα χρόνια, των καθηγητών και μαθητών των σχολείων σου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Δεν σε είχα γνωρίσει προσωπικά, όμως με έναν συνεχή και επίμονο τρόπο, άκουγα για σένα κι ένιωθα κοντά σου, εγώ κι όλη η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Το φθινόπωρο, όταν ερχόταν η στιγμή των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, φροντίζαμε πάντα να στέλνουμε καθηγητές για την κατ΄ οίκον διδασκαλία σου.

Καθημερινά η εύθραυστη υγεία σου αναμετριόταν με το πάθος σου για τη ζωή και τη δίψα σου για μάθηση. Άκουγα για σένα τόσα πολλά και σπουδαία, από τους καθηγητές που σε δίδασκαν και σε εξέταζαν στο σπίτι και στο σχολείο. Ήσουν άριστη μαθήτρια, με αληθινή αγάπη και προσήλωση στα μαθήματά σου. Συνεργαζόσουν άριστα με όλους τους εκπαιδευτικούς που σε δίδασκαν κι όλοι έκαναν λόγο για ένα κορίτσι με ήθος, ένα κορίτσι δυνατό, φιλοπρόοδο και ευγενικό. Ήταν χαρά τους να σε διδάσκουν. Τα γραπτά σου απεικόνιζαν το χαρακτήρα σου και την ομορφιά της ψυχής σου. Άριστο περιεχόμενο και με ένα γραφικό χαρακτήρα, καλλιγραφικό και αισθητικά άψογο, που πρόδιδε άνθρωπο ευαίσθητο και καλλιεργημένο.

Ο αγώνας σου να μάθεις και να προοδεύσεις, οι άριστες επιδόσεις σου ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, ελπίδας, δύναμης και μαχητικότητας. Ναι, ήσουν μαχήτρια της ζωής, αξιοπρεπής και δυνατή, που η ασθένεια σε έριχνε κι εσύ σηκωνόσουν με πείσμα να συνεχίσεις. Δεν ήθελες να σου χαρίζεται τίποτα. Ήθελες με  μια αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια να το κατακτάς μόνη σου κι έβαζες πάντα υψηλούς στόχους.

Δίπλα σου στον αγώνα της ζωής σου όλα αυτά τα χρόνια οι αγαπημένοι σου γονείς κι όλη σου η οικογένεια. Στον αγώνα της ζωής σου, στην ύστατη προσπάθεια, τούς έδινες θάρρος κι έπαιρνες θάρρος από αυτούς.

Αγαπημένη μας Εριέττα- Μαρία,

Αυτός ο αγώνας σου ήταν άνισος και άδικος για σένα. Σήμερα φεύγεις απ΄ το φθαρτό μας κόσμο και πηγαίνεις στη γειτονιά των αγγέλων, «ἔνθα οὐκ ἔστιν πόνος». Αν δεν περιμένει εσένα ο παράδεισος, τότε για ποιους προορίζεται;

Θα είσαι για μας παράδειγμα δύναμης, θέλησης, αγώνα. Το παράδειγμά σου φωτίζει τη φτωχή εποχή μας, την εποχή της ήσσονος προσπάθειας. Το παράδειγμά σου δίνει νόημα στο μεγαλείο της ζωής. Ας σε θυμούνται έτσι όλοι όσοι σε αγαπούν, οι γονείς σου, ο αδελφός σου, οι συγγενείς σου: ένα κορίτσι δυνατό, όμορφο, φωτεινό, που πάλεψε και διεκδίκησε με όλη τη δύναμη, τη ζωή του. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη, και την εκ Θεού παρηγορία, να παλέψουν αυτήν την τρομερή απουσία. Αυτό θα ήθελες κι εσύ Εριέττα- Μαρία.

«Μακαρία ἡ ὁδός ἥ πορεύει σήμερον».

Αιωνία σου η μνήμη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης