Τοπικά

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλεί την Κυβέρνηση για εξηγήσεις. Είχε προσφύγει και Τρικαλινός Αρχιμανδρίτης

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απηύθυνε ερώτηση-ράπισμα προς την ελληνική κυβέρνηση για αχρείαστη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη διάρκεια των lockdown, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που όλη η κοινωνία «φωνάζει» εδώ και καιρό. Πλέον η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου με μία ενδεχόμενη καταδίκη της να έχει πολιτικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα η ελληνική Κυβέρνηση καλείται στο δικαστήριο για τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε το περασμένο Πάσχα στις εκκλησίες, των οποίων η συνταγματικότητα δεν κρίθηκε εγκαίρως από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν δίχως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα τους.

Μεταξύ των πολιτών που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γι’ αυτό το λόγο και ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Κωνσταντίνος Ραμιώτης, παλιός Δικαστικός. Σε δήλωσή του αναφέρει:

“¨Η ολοκληρωτική κατάρρευση των θρησκευτικών ελευθεριών εξανάγκασε τους πιστούς Χριστιανούς να ζητήσουν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το δίκαιο της Εκκλησίας, αφού τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν μπόρεσαν να δουν την παράβαση του Συντάγματος και των θρησκευτικών ελευθεριών. Στη χώρα αυτή έχουν λόγο και οι πιστοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για την πορεία της”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης