Τοπικά

Το “Θέλημα του Θεού” στα Τρίκαλα

Με μια εξαιρετική καταγραφή αληθινού σκανδάλου παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικό ιερά στη Γαλλία, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων θίγει ένα θέμα τραγικό. Το «Θέλημα Θεού», με Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου πέρυσι, προβάλλεται τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και παρουσιάζει όλες τις διαστάσεις ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, που απασχολεί πλήθος ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Αλεξάντρ ζει στη Λιόν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο…

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στα 137 λεπτά του φιλμ που κυλάνε δίχως τίποτα να μοιάζει περιττό ή βαρετό, ο Οζόν κατορθώνει να χωρέσει σχεδόν όλες τις αποχρώσεις μια αληθινά πολύπλοκης ιστορίας και δεν είναι παρά ελάχιστες οι στιγμές που κάτι μοιάζει έστω και λίγο προφανές ή εύκολο. Αντιθέτως, έχει πολλές άλλες που κατορθώνουν να είναι βαθιά διαπεραστικές, σχεδόν ανατριχιαστικές, στον τρόπο που η καθολική εκκλησία χειρίζεται υποθέσεις σαν αυτές αλλά και στο πώς ακόμη και οι πιστοί, ή οι ίδιοι οι κοντινοί άνθρωποι των θυμάτων προτιμούν συχνά να κοιτάζουν από την άλλη πλευρά.

Πηγή athinorama.gr, flix.gr

Info

§  Τίτλος: Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu)

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Σενάριο:  Φρανσουά Οζόν
Πρωταγωνιστούν: Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καραβακά
Χώρα: Γαλλία
Γλώσσα: Γαλλικά
Ετος: 2018
Διάρκεια: 137΄
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
Δείτε το τρέιλερ στον σύνδεσμο

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης