Ροή Τοπικά

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επενδύει σε τεχνολογία αιχμής της σύγχρονης Ωτορινολαρυγγολογίας για όλες τις ηλικίες

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επιδιώκοντας τη συνεχή αναβάθμιση και εξειδίκευση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, διαθέτει το νέο μηχάνημα easyScreen BERAphone® για τη διενέργεια Ωτοακουστικών Εκπομπών και  Αυτόματων Προκλητών Δυναμικών Εγκεφαλικού Στελέχους σε νεογνά.

 

Η Α’ Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του Ομότιμου Καθηγητή ΩΡΛ, κ. Ιωάννη Μπιζάκη, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους χειρουργούς ΩΡΛ κ. Χ. Κοραή, Κ. ΓιάγκαΔ. Μπαταγκιώνη και Δ. Κωσταρέλο, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διερεύνηση της νεογνικής και παιδικής βαρηκοΐας και της καθυστέρησης της ομιλίας των παιδιών. Στην Κλινική μας πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις όπως αυτές ορίζονται στα προγράμματα καθολικού νεογνικού ελέγχου ακοής (ΚΝΕΑ). Η απόκτηση της νέας συσκευής, απόλυτα φιλικής προς τα βρέφη, ενισχύει τη δυνατότητα ελέγχου της ακοής των νεογνών. Το νέο μηχάνημα easyScreen BERAphone® με την αποκλειστική πατέντα ABR συνδυάζει την ανίχνευση προκλητών δυναμικών και ωτακουστικών εκπομπών σε μία συσκευή. Τα ερεθίσματα τύπου CE-Chirp® και ο αλγόριθμος ανίχνευσης απόκρισης ασθενούς δίνουν σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η βαρηκοΐα αποτελεί τη συχνότερη συγγενή διαταραχή που παρατηρείται στα νεογνά. Υπολογίζεται ότι 1 με 2 νεογνά στα 1000 γεννιούνται με σημαντικού βαθμού αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα, ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των νεογνών με βαρηκοΐα μικρότερου βαθμού είτε ετερόπλευρη, είτε αμφοτερόπλευρη. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε περίπου 1 στα 100 νεογνά επί εισαγωγής και παραμονής τους σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας για διάστημα μεγαλύτερο των 48 ωρών.

easyScreen BERAphone

Οι πρώτες εβδομάδες ζωής του νεογνού είναι καθοριστικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στην ακοή του, γι’ αυτό και έρευνες επισημαίνουν ότι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα στο πρώτο περίπου εξάμηνο ζωής του παιδιού συνδυάζονται με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση και μετέπειτα εξέλιξη του λόγου και της εν γένει επικοινωνίας του παιδιού, γεγονός που αυτομάτως σηματοδοτεί την ομαλή κοινωνικοποίηση και ανάπτυξή του.

Τα παραπάνω καθιστούν αδιαμφισβήτητη την ανάγκη καθολικής εφαρμογής των προγραμμάτων ελέγχου ακοής των νεογνών (Newborn Ηearing Screening tests). Τα προγράμματα αυτά βασίζονται στην απλή εξέταση των Ωτοακουστικών Eκπομπών (OAE) και επί ενδείξεων στη διενέργεια των Αυτόματων Προκλητών Δυναμικών Εγκεφαλικού Στελέχους (ΑΑΒR). Αμφότερες οι εξετάσεις είναι ανώδυνες και ασφαλείς και πραγματοποιούνται στο νεογνό όταν αυτό κοιμάται. Όταν μάλιστα η εξέταση γίνεται τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα.

Σχετικά με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί δυναμικά στο χώρο της Υγείας από τον Μάρτιο του 2010 και σήμερα αποτελεί ένα πρότυπο Θεραπευτήριο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο µε τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τη συνδρομή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης