Site icon TrikalaVoice

Το κέικ των ξωτικών. Γιορτινή συνταγή στα Τρίκαλα (video)

Σε μια μακρινή χώρα που είναι κρυμμένη μέσα σε μια εύφορη πεδιάδα, τη Θεσσαλική, υπάρχει ένα μέρος όπου ο Ληθαίος ποταμός χωρίζει την πόλη στα δυο: στα “σαπάν Τρίκαλα και στα σακάτ”! Εκεί αποφάσισε ο Άγιος Βασίλης να πάει να χτίσει ένα μύλο για τα εργατικά και καλόκαρδα ξωτικά του.

 

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς φτιάχνουν τα δώρα για όλο το κόσμο που πιστεύει ακόμα και σήμερα και του γράφει γράμματα! Σε μια επίσκεψη που έκανε ο Αντώνης Κούκεν, ο επονομαζόμενος και μάγειρας του κάμπου, έμαθε πως το αγαπημένο γλυκό των Ξωτικών είναι ένα κέικ! Αυτό ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και φτιάχνεται με απλά υλικά και απλό τρόπο… μαγικό θα λέγαμε!!! Για αυτό τους ζήτησε την συνταγή για να την δείξει σε όλους και να μυρίσει ο κόσμος μας μυρωδιές και αρώματα από το λιχούδικο πνεύμα των Χριστουγέννων!!! ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ: – 3 νεράντζια ή πορτοκάλια μικρού μεγέθους (ξύσμα & χυμό) – Μαστίχα σκόνη (1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο) – Αλάτι (μισό κουταλάκι) – Μαγειρική σόδα (1 κουταλιά της σούπας) – Γάλα πλήρες (100 ml) – Σπορέλαιο ( 100 ml) – Κανέλα (1 κουταλάκι του γλυκού) – Ζάχαρη (300 γρ.) – Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 300 γρ.) – Μαχλέπι (1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο) – Μπέικιν πάουντερ (16 γρ.) – Ζαχαρωμένα κεράσια η κόντιτα (12) – Φυστίκια Αιγίνης (50 γρ. καβουρδισμένα ψιλοκοπανισμένα) ΨΗΛΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ! Καλά Χριστούγεννα και καλή επιτυχία!!! Δείτε το βίντεο με την συνταγή στο κανάλι του antonis cooken στο youtube

Exit mobile version