Τοπικά

«Το Μαύρο 2021». Γνωστοί Τρικαλινοί έφυγαν μέσα στη χρονιά

Από τις πιο δύσκολες χρονιές ήταν το 2021 για τα Τρίκαλα καθώς καταγράφηκαν δεκάδες θάνατοι νέων ανθρώπων, ο κορωνοϊός δε θέρισε κυριολεκτικά από τα μέσα της περασμένης άνοιξης και μετά.

 

Η τοπική κοινωνία συγκλονίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από το τραγικό δυστύχημα που είχε ο λίαν αγαπητός γιατρός-αγγειοχειρουργός Στέλιος Κούτσιας. Έχασε τη ζωή του σε κλινική της Λάρισας, λίγο μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση που έκανε εκεί.

Στα τέλη Μαΐου ήρθε ένα δεύτερο χτύπημα που πάγωσε τους πάντες. Κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης, άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός και με μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό εκτόπισμα, αναμορφωτής του Δήμου Μετεώρων κατά την 5ετή θητεία του, 2014-2019.

Από κορωνοϊό έφυγαν επίσης, μόλις προ εβδομάδων, ο μπασκετάνθρωπος Χρήστος Γκότας, αλλά και ο επιχειρηματίας, πρωτοπόρος ξενοδόχος της περιοχής μας, Λάμπρος Παπαγεωργίου. Δυστυχώς χάθηκαν και πολλοί νέοι άνθρωποι, όπως προ ημερών ο Ντίνος Γιώτας, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Και στο χώρο της Εκκλησίας θρηνήσαμε θύματα, καθώς εκοιμήθησαν ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας Δωρόθεος Τζιβελέκος, καθώς και η Ηγουμένη της Μονής Σταγιάδων, Παρθενία Μοναχή.

Μέσα στο 2021 έφυγαν από τη ζωή προσωπικότητες όπως ο πρώην αντινομάρχης και διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Λευτέρης Αναστασίου, ο επίσης πρώην αντινομάρχης, γιατρός Γιάννης Βαρδούλης, ο γιατρός και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων έως τον περασμένο Σεπτέμβριο Χρήστος Μπακογιάννης, ο εκπαιδευτικός και αρθρογράφος γνωστός ως «Άρης», Γιώργος Καραγεώργος, αλλά και οι θρύλοι του ΑΟΤ Γιάννης Κλαπανάρας και Λάκης Κουτσάγιας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης