Ροή Τοπικά

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα Μεγάλος Χορηγός στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της σταθερής σύνδεσής του με ενέργειες και φορείς που προωθούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, στηρίζει ως Μεγάλος Χορηγός το 7o Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου στη Λάρισα.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Νομού Λάρισας, ενώ διεξάγεται, μεταξύ άλλων, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας.

Στη διάρκεια των 3 ημερών του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί 44 προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων Πανεπιστημιακών από το εξωτερικό (Αγγλία, Η.ΠΑ.., Γερμανία, Τσεχία, Ρωσία, Πορτογαλία, Κύπρο κ.α.) και την Ελλάδα. Στις ομιλίες αυτές συμπεριλαμβάνονται και 4 δίωρα στρογγυλά τραπέζια. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν συνολικά 610 εργασίες, που θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω live streaming στο https://synedrio.eepek.gr/el/. Οι εισηγήσεις των συνέδρων θα αναρτηθούν ανά θεματική ενότητα με σχετικά βίντεο στο κανάλι της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. στο Youtube, σύμφωνα με  το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 10.00, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Ευάγγελο Κονταξάκη, Vice Principal Research and Ιnnovation και Dean of Graduate School. Το θέμα της εισήγησής του είναι: «Ανάπτυξη Περιβάλλοντος Έρευνας και  Καινοτομίας στην Εκπαίδευση: Πρακτικά Εργαλεία και Καλές Πρακτικές».

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses, 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.  Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει και στη Θεσσαλία υπερσύγχρονο campus διεθνών προδιαγραφών, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.  To campus Θεσσαλίας καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διαλέξεων, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, εξωτερικούς χώρους με άφθονο πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης