Τοπικά

Το πήρε πάνω του ο Λιούτας. Επιχορήγηση λόγω covid-19 και στους χοιροτρόφους

Οι πολλές και συνεχείς παρεμβάσεις του Τρικαλινού Βουλευτή με σκοπό να αποζημιωθούν λόγω Κορωνοϊού και οι χοιροτρόφοι του Νομού Τρικάλων, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη πληρωμή, υπήρξαν καρποφόρες.

 

 

Το ποσό των 5.739.838 ευρώ ως άμεση επιχορήγηση θα δοθεί στους χοιροτρόφους όλης της επικράτειας το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου του 2022. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι χοιροτρόφοι να διέθεταν τουλάχιστον δέκα θηλυκά ζώα άνω των έξι (6) μηνών την 30η Ιουνίου του 2020.

Για κάθε χοιρομητέρα το ύψος της ενίσχυσης είναι το ποσό των 253,56 ευρώ.

Την αποζημίωση δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής:

  • Έχουν υποβάλει στοιχεία για τον αριθμό χοιρομητέρων και κάπρων για το έτος 2020 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ.
  • Δεν είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση λόγω Κορωνοϊού βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Υπ’ αρ. 1184/ 247574/2021 (Β’ 4246)).

Τα παραπάνω δυο σημεία αποτελούν το επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών του Θανάση Λιούτα όλους τους προηγούμενους μήνες, όταν ο ίδιος με συνεχείς του παρεμβάσεις, οι οποίες απευθύνονταν και έφτασαν μέχρι και στα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ζητούσε να αποζημιωθούν λόγω Κορωνοϊού και όσοι χοιροτρόφοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη πληρωμή.

Ο Θανάσης Λιούτας είχε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, πράγμα που έγινε. Ο Τρικαλινός Βουλευτής δηλώνοντας σήμερα τη μεγάλη ικανοποίησή του, υπογράμμισε ότι κάθε δίκαιο αίτημα βρίσκει τη λύση του επί ημερών ΝΔ.

«Κάνουμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα για τη στήριξη ολόκληρης της πρωτογενούς παραγωγής. Ώστε κάθε δίκαιο αίτημα, κάθε ομάδας παραγωγών, γεωργών και κτηνοτρόφων να βρίσκει τον δρόμο προς τη λύση του».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης