Τοπικά

Το Παγκόσμιο Συμπόσιο Πράσινης Ενέργειας βράβευσε τον Τρικαλινό Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Αλευρά

Το Παγκόσμιο Συμπόσιο Πράσινης Ενέργειας (WGES) γι΄ακόμη μια χρονιά τίμησε και ανέδειξε άτομα και οργανισμούς οι οποίοι έδειξαν παραδειγματικές ηγετικές ικανότητες, πρωτοπορίες και δέσμευση για την επίλυση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω βιώσιμων και εκπαιδευτικών λύσεων.

 

 

Το WGES βράβευσε τον Αρχιμ. Γεώργιο Αλευρά, για την εξαιρετική δουλειά του και μοναδική συνεισφορά προς το όφελος της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμπόσιο ο π. Γεώργιος εργάζεται ακούραστα για την προώθηση της οικουμενικότητας του Ελληνισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης ως παγκόσμιων αξιών.

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην προώθηση της περιβαλλοντικής, πνευματικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και στην υποστήριξη πρωτοβουλιών βάσης που ενισχύουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

H βράβευση του Γέροντος Γεωργίου ως πνευματικού ηγέτη και γεφυροποιού που συνδράμει στην ειρήνη και συνεργασία των λαών, είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων προσπαθειών, με την ευλογία του πνευματικού του πατέρα Αγίου Πορφυρίου.

Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Γεώργιος έγινε γνωστός στην Αμερική μέσα από το εξαιρετικό έργο του αφιέρωμα «ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που παραδόθηκε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Joe Biden και δημοσιεύθηκε σε πληθώρα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο.

Το λεύκωμα παρέλαβαν αρκετοί Γερουσιαστές των ΗΠΑ, ανάμεσα τους και η κ. Carolyn B. Maloney, ο Πρέσβης Geoffrey R. Pyatt, διεθνείς προσωπικότητες κ.α.

Μιλάμε για ένα σπουδαίο έργο με επίκεντρο τον αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον οποίο η Ρωσία προόριζε ως πρώτο πρέσβη της το 1809 στις ΗΠΑ.

Μέσα από το έργο του αναδεικνύεται η συνεργασία που είχε ιστορικά ο Ελληνισμός και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με την Ρωσική Ομοσπονδία και η ανάδειξη ιστορικών προτύπων που συνέβαλαν στην διατήρηση και προάσπιση της ειρήνης στην Ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και πέραν του Ατλαντικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο Μάιο, ο π. Γεώργιος ευλόγησε τους μελισσοκόμους όλου του κόσμου προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας του ΟΗΕ με επίσης διεθνή δημοσιότητα.

«Οι μέλισσες είναι οι προστάτες της ζωής και οι παραγωγικές και συνεργατικές ικανότητες μιας κυψέλης συνεχίζουν να εκπλήσσουν το ανθρώπινο μυαλό. Πρέπει να εναρμονιστούμε με την αρχή της ενότητας και να πάρουμε τις Μέλισσες ως πρότυπο της κοινωνίας του Θεού,» τονίζει ο γέροντας Γεώργιος.

Μαζί με τον Γέροντα Γεώργιο τιμήθηκαν άλλες δύο εξαιρετικές προσωπικότητες με το αναγνωρισμένο βραβείο NOVA WGES 2022.

Γέροντας Γεώργιος Υποδειγματική Ηγεσία, για ουσιαστική αλλαγή μέσω της πρωτοβουλίας του για βιώσιμη απασχόληση για τους ευάλωτους σε μια κοινότητα στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας θετικές αλλαγές σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό επίπεδο.

Ο Κος Aziz Ahmad, φιλάνθρωπος, Διευθύνων Σύμβουλος της UTC Associates και Ιδρυτής της Coders Trust. Η Coders Trust είναι μια πλατφόρμα βιώσιμης εκπαίδευσης που εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 μαθητές μέχρι σήμερα, οι οποίοι δεν θα είχαν την πρόσβαση ή την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν την εκπαίδευση για μια βιώσιμη καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, αν δεν υπήρχε αυτό το πρόγραμμα.

Ο κος Michael Jones-Bey αναγνωρίστηκε για την ακούραστη και αποτελεσματική καθοδήγηση των προσπαθειών της Con Edison (ένας πάροχος ηλεκτρικών υπηρεσιών αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με έδρα τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ) να ενσωματώσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού, αυξάνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες σύναψης συμβάσεων για επιχειρήσεις που ανήκουν σε μειονότητες και γυναίκες, με τρόπους που υποστηρίζουν στρατηγικά τις δεσμεύσεις της εταιρείας για περιβαλλοντική διαχείριση και προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στις κοινότητες που εξυπηρετεί, καθώς και την προσωπική του δέσμευση για τον σκοπό αυτό.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο 11ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πράσινης Ενέργειας, στις Ηνωμένες Πολιτείες (theWGES.US) ο Υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Συντονιστής του 11ου Παγκόσμιου Συμποσίου Πράσινης Ενέργειας ήταν ο κος George Roberts.

Ο κος Roberts είναι ένας διάσημος παρουσιαστής ειδήσεων στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και οικοδεσπότης της υποψήφιας για Emmy εκπομπής Computer Wise.

«Το συμβούλιο WGES είναι στην ευχάριστη θέση να απονέμει στον Ιερομόναχο Γεώργιο το βραβείο NOVA 2022 προς αναγνώριση της δέσμευσής του στις βιώσιμες πρακτικές και της βοήθειάς του των κοινωνικά ευάλωτων», είπε ο Καθηγητής Robert J. Gallagher, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συμβουλίου WGES. «Ο Γέροντας Γεώργιος έχει αποδείξει ότι ένας αφοσιωμένος πνευματικός ηγέτης, σε συνδυασμό με την επιθυμία για δράση, μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Το βραβείο NOVA απονεμήθηκε στον Ιερομόναχο Γεώργιο ψηφιακά στις 13 Απριλίου 2022.

Όπως τόνισε και ο κ. Διαμαντής Αρβανιτίδης, συνοδοιπόρος και αρωγός της προσπάθειας του π. Γεωργίου όλα αυτά τα χρόνια, «είμαι βαθύτατα συγκινημένος που αναγνωρίζεται αυτό το σπουδαίο έργο από τόσο επιφανείς ανθρώπους και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και ορμή τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά».

romfea.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης