Τοπικά

Το Σάββατο η εκλογή νέου Ηγουμένου στη Μονή Δουσίκου. Ποια η διαδικασία

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμηση του Μακαριστού Καθηγουμένου της Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, γέροντος Ιγνατίου, και σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτής εκκινούν οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του.

 

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για όλους καθώς ο Μακαριστός πατέρας Ιγνάτιος Ηγουμένευσε για 47 ολόκληρα χρόνια, από το 1975 και μέχρι την κοίμησή του. Η εκλογή του διαδόχου του και νέου Ηγουμένου θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η διαδικασία της εκλογής που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου. Με το πέρας αυτής άπαντες θα αποσυρθούν και θα παραμείνουν στο Καθολικό της Μονής μόνο οι εννιά (9) πατέρες που σήμερα εγκαταβιούν στο Μοναστήρι και με μυστική ψηφοφορία θα αναδείξουν τον νέο Ηγούμενο. Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι Αρχιμανδρίτες Βησσαρίων, Βαρθολομαίος, Ιγνάτιος, Θεοφύλακτος, ο Αρχιδιάκονος Γαβριήλ και οι Μοναχοί Νεόφυτος, Συμεών, Δανιήλ και Μελέτιος. Άμα τη εκλογή του νέου Ηγουμένου θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Μονής και ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας θα αναγγείλει το χαρμόσυνο νέο.

Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου θα τελεστεί την παραμονή της πανηγύρεως του προστάτου και εφόρου της Μονής, Αγίου Βησσαρίωνος, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης