Τοπικά

Το Σάββατο το 40ήμερο Μνημόσυνο της Ηγουμένης της Μονής Ρουσάνου

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της σεβαστής Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου Μετεώρων.

Η αοίδιμος Γερόντισσα Φιλοθέη διετέλεσε επί πολλά έτη Ηγουμένη της Μονής Ρουσάνου και συγκαταλέγεται στους Κτίτορες της Μονής, αφού χάριν στις δικές της επιτυχείς ενέργειες και υπέρμετρους προσωπικούς αγώνες κατόρθωσε με την Δύναμη του Θεού να αναστηλώσει το Μοναστήρι εκ βάθρων και να το διασώσει  από την βέβαιη κατάρρευσή του. Η πνευματική αυτάρκεια, οι κατά Χριστόν αρετές και τα εκ Θεού δωρήματά της, έγιναν αιτία να προσελκύσει στη Μονή, ευάριθμον σημαίνουσα Αδελφότητα, αποτελουμένη από αξιόλογες και επίλεκτες Μοναχές, και ούτω διέσωσε το Μοναστήρι από τον απόλυτο μαρασμό.

“Υπεράριρθμες οι χρηστουργίες της και αμέτρητες οι ευεργεσίες της” λέει ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος: “Αλογάριαστη η αγαθοποιία της και απεριόριστες οι καλοσύνες της. Κρηναία η αγαθοθυμία της. Παμμέγιστη η μορφή της. Δυσαναπλήρωτο το κενό της απουσίας τής «Μάννας των Μετεώρων», όμως ο παντογνώστης Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς”.

Το Μνημόσυνο στο Μοναστήρι της, λόγω τῶν μέτρων που ισχύουν για τον covid-19, θα τελεστεί με την παρουσία και μόνον της Αδελφότητος της Μονής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης