Ροή Τοπικά

Το «σχέδιο τουρισμός» της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το καλοκαίρι

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο επιτετραμένος σύμβουλος Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας επεξεργάζονται σχέδιο στήριξης του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία.

Πρώτο μέλημά τους να καταστήσουν την περιοχή μας, τα παράλια της Λάρισας, το Πήλιο και τη Μαγνησία, τα νησιά των Σποράδων και φυσικά τους ορεινούς όγκους των Τρικάλων και της Καρδίτσας ελκυστικούς προορισμούς για τους Έλληνες.

«Ήδη έχουμε έτοιμη την καμπάνια μας για την Ελληνική αγορά» λέει στο trikalavoice.gr ο Γιάννης Μπουτίνας «και θα πάμε στοχευμένα ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η περιοχή μας προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα οικονομικές, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών δράσεων μέσα στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα».

Μεγάλο βάρος δίνει η Περιφέρειά μας στο Ισραήλ, όπου μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ήδη εμβολιάστηκε.

Βρίσκεται  σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες και influencers από Ισραήλ για άμεση προώθηση των προορισμών της Θεσσαλίας και ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

Μεγάλο ατού είναι και το υποβρύχιο πάρκο της Αλοννήσου το οποίο περιλαμβάνεται ήδη και αυτή την εποχή που μιλάμε στους ασφαλείς προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται ότι μπορεί να προσελκύσει τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα αναζητήσουν και νέες εμπειρίες σε όλη τη Θεσσαλία στη συνέχεια, τονώνοντας πολύ την τοπική οικονομία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Marketing Greece του ομίλου ΣΕΤΕ για την προώθηση των προορισμών μέσω social media.

Από εκεί και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν καλά με την πανδημία η Περιφέρεια στοχεύει να μπει δυνατά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μιας και θεωρείται πως τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν.

Συμμετέχει με δυο virtual εκθέσεις με εικονικό περίπτερο , TTR στη Ρουμανία και ITB στο Βερολίνο που θεωρείται η έκθεση – χρηματιστήριο για την τουριστική κίνηση στην Ευρώπη.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε» λέει ο Γιάννης Μπουτίνας «αρκεί να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα με την πανδημία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης