Τοπικά

Το 1ο Δημοτικό Τρικάλων σε πρόγραμμα Erasmus+

Στο Παλέρμο της Σικελίας βρέθηκε αντιπροσωπεία του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων Δωρόθεος Σχολάριος από τις 19-25 Οκτωβρίου καθώς συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο :Promoting awareness of climate change trough adopting and sharing smart practices within our school communities, locally and globally”.  Εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους εταίρους και σκοπός ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

 

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Κατσιάνη Ξανθή (ΠΕ06 – Αγγλικών), Παπασίκα Κωνσταντινιά (ΠΕ70- Δασκάλα) και Καρκανιάς Ηλίας (ΠΕ 70- Δάσκαλος). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το σχολείο της Σικελίας, που ήταν και το σχολείο υποδοχής, ένα σχολείο ακόμη από Ιταλία, δύο σχολεία από Πολωνία και ένα από Ιρλανδία.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών στον περιβαλλοντικό τομέα, η ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών σε δράσεις που στόχο θα έχουν την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και της αναγκαιότητας της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής, δράσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, παρουσίασαν τις χώρες τους, ψήφισαν για το logo του προγράμματος και τέλος καθόρισαν τα επόμενα βήματα του προγράμματος αλλά και τις μετέπειτα κινητικότητες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης