Ροή Τοπικά

Το Success Story του Αγοραστού για τη Θεσσαλία

Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και σύνθημα «η Θεσσαλία ξανά μπροστά», ο περιφερειάρχης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας και της… ζωής της Περιφέρειάς μας.

Το δίμηνο που πέρασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδείχθηκε ως leader εφαρμογών και πράξεων, αντιμετωπίζοντας τον κορωνοϊό σε πρώτο στάδιο και ενισχύοντας τις δομές Υγείας. Πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε διαθέσει 70 εκ. € για την κτιριακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων στη Θεσσαλία και την ενίσχυσή τους με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τα ενίσχυσε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κάπως έτσι αντιμετωπίστηκαν τα εκατοντάδες κρούσματα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, ειδικά στη Λάρισα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επέδειξε αντανακλαστικά και αποφύγαμε να γίνουμε… Λομβαρδία (ένα βήμα απέχαμε).

Εδώ επίσης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σύστημα τηλεϊατρικής, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμη και σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να εξετάζονται… online!!!… 

Παράλληλα από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία ενεργοποίησε πλατφόρμες στο διαδίκτυο για τη δημιουργική απασχόληση εργαζομένων, γονέων και παιδιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποφόρτιση του κλίματος και δίνοντας δυνατότητες διεξόδου από την καταθλιπτική καθημερινότητα.

 

Thessaly again. Η επόμενη μέρα

 

Η επόμενη μέρα της κρίσης βρίσκει την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπόρο σε ενέργειες. Ήδη την πρόταση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για «άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των επόμενων ετών, γιατί τώρα τα χρειάζεται η πραγματική οικονομία, τα χρειάζονται οι άνθρωποι για να επιζήσουν», δείχνει να το υιοθετεί και η Κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από επενδυτικά προγράμματα δίνει προοπτικές χρηματοδότησης σε νεοφυείς επιχειρήσεις και προοπτική απορρόφησης των εκατοντάδων νέων ανέργων που δημιούργησε η κρίση. Παράλληλα στηρίζει εμπράκτως το τουριστικό προϊόν (σ.σ. ήδη ετοιμάζεται νέο επιθετικό σποτ) καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της Θεσσαλίας.

Τέλος με εντολή του περιφερειάρχη τρέχουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για τα εν εξελίξει και υπό δημοπράτηση έργα, τρέχουν δηλαδή οι δημόσιες επενδύσεις μέσα από έργα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

«Βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» λέει ο Κώστας Αγοραστός «δουλεύουμε πολύ και από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε και αυτή η κρίση για να μετριάσουμε τις απώλειες, κυρίως όμως για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί και βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα θα ξεδιπλώνεται το σχέδιό μας, το οποίο δίνει προοπτική και ελπίδα στους Θεσσαλούς».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης