Τοπικά

Το video από την εκδήλωση Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο για τη Θεσσαλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για την ανάδειξη των προβλημάτων και την πορεία ανασυγκρότησης των πληγεισών, από την Κλιματική Κρίση, Περιφερειών της Θεσσαλίας και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 

Στην εκδήλωση με τίτλο «Oι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση – Ανασυγκρότηση και προοπτικές – Αγροδιατροφή και τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, οι αιρετοί και αρμόδιοι παράγοντες των δύο περιοχών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ανασυγκρότηση των Περιφερειών τους και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ακόμη σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διερευνήθηκαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανασύνταξη των περιοχών και οι εναλλακτικές προοπτικές που μπορεί να προκύψουν μέσα από τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για τις περιπτώσεις των δύο περιφερειών επεσήμανε πως αποτελούν προειδοποιητικό σήμα για όλη την Ευρώπη και τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την κλιματική κρίση για πολλές περιφέρειες της Ε.Ε και κυρίως του ευρωπαϊκού νότου.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παναγιώτης Πανταζάτος, αναφέρθηκε στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πρόληψη των προκλήσεων τις κλιματικής κρίσης, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από το trikalavoice.gr στο 19΄ και στο 53΄:

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης