Ροή Τοπικά

Τρίκαλα. Έλεγχοι σε διαμερίσματα Airbnb

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιούν οι εφοριακοί, καθώς έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ακίνητα της airbnb.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών όλα τα ακίνητα που αφορούν στις νέου τύπου μισθώσεις.

Ειδικότερα, οι εφοριακοί κλείνουν ένα δωμάτιο για μία-δύο ημέρες και στη συνέχεια, πραγματοποιώντας διασταυρώσεις διαπιστώνουν αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που μίσθωσαν το έχει δηλώσει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και φυσικά αν εμφανίζει με ακρίβεια τα ενοίκια που εισπράττει.

Ήδη στα ακίνητα τύπου Airbnb πραγματοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ δράση εντοπισμού φορολογουμένων οι οποίοι εκμισθώνουν διαμερίσματα μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και αποκρύπτουν τα εισοδήματα που εισπράττουν. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους υποχρέους ώστε να προχωρήσουν εκούσια στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Όπως διαπίστωσε η ΑΑΔΕ, οικειοθελώς συμμορφώθηκε το 76% σε πλήθος 50 υποθέσεων, με τους φορολογουμένους να δηλώνουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων συνολικού ποσού 882.443 ευρώ. Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι 38 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είχαν δηλώσει μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης