Ροή Τοπικά

Τρίκαλα. “Γιατί παίρνω κιλά ενώ… δεν τρώω τίποτα;”

Θέλουμε να μάθουμε τα λάθη που κάνουμε και «φορτώνουμε» το σώμα  μας με κιλά που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε ; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το πρόβλημα;

«‘Ολοι είναι σίγουροι πως τρώνε «λίγο» σε σχέση πάντα με φίλους, γνωστούς, γείτονες  και συγγενείς» μας λέει η  Αγγελική Κλεισιάρη – Καραλή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  MSc, η οποία μας δίνει μια χρήσιμη συμβουλή, να… πάψουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους!…

«Γιατί ασχολείστε με τους άλλους;» λέει στο trikalavoice.gr «είναι σίγουρο πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με τη δική του κληρονομικότητα και τα δικά του γονίδια. Τι κάνουμε λοιπόν; Ξεχνάμε τον τρόπο που σκεφτόμασταν  και πάμε  να συνειδητοποιήσουμε την  κατάσταση ακολουθώντας τρία βήματα:  

Στο 1o βήμα  : αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας! Πρέπει να πούμε στον εαυτό μας τη μεγάλη αλήθεια : «έχω κιλά γιατί τρώω » ή « γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής μου ». Έτσι γνωρίζω τον εχθρό μου και οργανώνω την άμυνα μου.

Το 2ο βήμα :  έχει πιο πολύ δουλειά με τον εαυτό μας  αλλά είναι δημιουργικό και μάλλον διασκεδαστικό !!! Είναι το βήμα που απαιτεί ένα μεγάλο μακροβούτι στην ψυχή μας με διάθεση αυτοκριτικής. Εδώ σας θέλω δυνατούς και αντικειμενικούς γιατί  θα προσπαθήσουμε να κάνουμε «ανάκληση 24ώρου» με όλη μας τη γενναιότητα.  Αν το ακούτε  για πρώτη φορά μην αγχώνεστε, δεν είναι βαριά φιλοσοφία!!! Είναι ακριβώς ότι αναφέρει η λέξη : ανακαλούμε ένα διατροφικό μας 24ωρα και το  καταγράφουμε.

Είναι σημαντικό  η καταγραφή να γίνει σε λευκή σελίδα , χωρίς γραμμές , έτσι όπως πρέπει να «αδειάσουμε» το μυαλό και την ψυχή μας από κάθε συναισθηματική εμπλοκή. Δεν πρέπει  να κρίνουμε  με επιείκεια…. «τι ψυχή έχει η  μπουκίτσα που φάγαμε» !!! Καταγράφουμε τα πάντα,  όπως τη μισή πατάτα που πήραμε  «κλεφτά» την ώρα που σερβίραμε ή τη γωνία του ψωμιού που «σπάσαμε» την ώρα που γυρίζαμε από το φούρνο….

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι  η  ανάκληση 24ώρου  χρειάζεται  κριτική ματιά και εφόσον  δεν θα μας κρίνει κάποιος άλλος , τα καταγράφουμε όλα ! Είμαστε οι επιλογές μας και αν αυτά που θα διαβάσουμε δεν μας κάνουν υπερήφανους… μήπως είναι καιρός να το αλλάξουμε;

Το 3ο βήμα:  είναι πολύ πιο απλό αλλά και πολύ χρήσιμο. Αφού κάναμε βουτιά στα διατροφικά μας πάθη και είδαμε τα λάθη μας, παίρνουμε ένα φωσφοριζέ μαρκαδόρο και  «φωτίζουμε» αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, αυτά για τα οποία αναρωτηθήκαμε «γιατί τα έφαγα» και προσπαθούμε να μην τα ξανακάνουμε! Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας είναι να φτάσουμε σε σημείο να τρώμε τροφές που δεν μας φορτώνουν τύψεις  και κιλά!

Αν σας είναι δύσκολο στην αρχή όλο αυτό  απευθυνθείτε σε έναν ειδικό Διαιτολόγο που γνωρίζει τη διαδικασία και εμπιστευτείτε τον!  Οι αλλαγές   δεν είναι εύκολη υπόθεση… ‘Ολοι  θέλουμε βοήθεια και  χρόνο  για να αλλάξουμε συνήθειες ετών.

Πρέπει να είμαστε  γενναίοι και να σεβόμαστε τον αντίπαλο  μας που δεν είναι άλλος από τον «κακό μας» εαυτό.  Παλεύουμε  λοιπόν με το μυαλό μας  και με την πολυπλοκότητά του  και όχι με  τα κιλά μας .

Μπορούμε  να πετύχουμε όλους  μας τους στόχους  αρκεί  να παλέψουμε για αυτούς!  Άλλωστε ….. αν θέλουμε ουράνιο τόξο,  δεν  πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βροχή;».

Info:

Αγγελική Κλεισιάρη – Καραλή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  MSc

Απόλλωνος 4-Τρίκαλα

Τηλέφωνο 2431072444.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης