Τοπικά

Τρίκαλα. Πόσο μας επηρεάζει ψυχικά η πανδημία και το lockdown

trikalavoice.gr

Η πρωτοφανής κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία του κορωνοϊού έχει, προφανώς, επιπτώσεις και στην ψυχική μας υγεία.

Το trikalavoice.gr απευθύνθηκε στον γνωστό ψυχίατρο της πόλης, Γιώργο Οικονόμου, ζητώντας την επιστημονική του άποψη επί του θέματος.

“Σε περιόδους κρίσεων” μας λέει “είναι σύνηθες τα ελάσσονα ψυχιατρικά περιστατικά να μην φτάνουν στην πόρτα του ειδικού. Αυτά είναι  κύρια δεξαμενή της καθημερινής ψυχιατρικής αστικής πραγματικότητας και συνήθως για αυτά ακολουθείται η λογική εκτόνωσης και υπερεμφάνισης μετά το πέρας των μεγάλων δυσκολιών”.

“Την αναλογία αυτή συναντήσαμε και στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού” συνεχίζει ο Γιώργος Οικονόμου “όταν τα Νοσοκομεία της χώρας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά λίγα περιστατικά άλλων νόσων. Καταλαβαίνουμε έτσι όλοι ότι σε πολεμικές περιόδους, όλων των ειδών, είναι δύσκολο να μπει άλλη προτεραιότητα εκτός της βιολογικής επιβίωσης και σωστά αξιολογείται έτσι η παρούσα βάρβαρη συγκυρία. Εκτός και αν η έσω ματιά μας δεν προκρίνει την κατάσταση που ζούμε ως τραγική, οπότε ας αναμένουμε τη σύγκρουση με την πραγματικότητα, είτε ένας-ένας, είτε συνολικά”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης