Τοπικά

Τρίκαλα. Στις κάλπες με νέα ψηφοδέλτια και χωρίς σταυρό

Στις κάλπες οδηγείται αύριο η χώρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Η βασική διαφορά στην εκλογική διαδικασία σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους είναι ότι αυτή τη φορά δεν βάζουμε σταυρό, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στον συνδυασμό του κόμματος (λίστα). Κατά συνέπεια στα ψηφοδέλτια τα ονόματα των βουλευτών θα αναγράφονται ανάλογα με τη θέση τους στη λίστα και όχι αλφαβητικά.

 

 

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε επίσης ότι τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 δεν παραμένουν σε ισχύ. Οι αυριανές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με νέα ψηφοδέλτια και όχι με εκείνα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος θα γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας που είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 7 το απόγευμα, εκτός αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος αποφασίσει διαφορετικά.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης