Τοπικά

Τρίκαλα. Τιμήθηκαν οι πεσόντες του Υψώματος 731 (εικόνες)

Σε κλίμα συγκίνησης, στη σκιά και της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, τιμήθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι πεσόντες στρατιώτες του Υψώματος 731.

 

Η λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μνημείου, στην Αγία Κυριακή, όπου απόστρατοι και εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν στεφάνια. Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος είχε χοροστατήσει σε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του χωριού.

Στις 19 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου για το Υψωμα 731

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 μεταφέρεται η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη θυσία των τρικαλινών και καρδιτσιωτών στρατιωτών του 5ου Συντάγματος 1941, που υπό τη διοίκηση του Ταγματάρχη Δημήτρη Κασλά αντιστάθηκαν στην εαρινή ιταλική επίθεση στο Υψωμα 731.
Ο Δήμος Τρικκαίων, οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) παρουσιάζουν το βιβλίο του βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα John C. Carr «Η ήττα του Μουσολίνι στο Υψωμα 731». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» με ομιλητές τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργο Σούρλα τον συγγραφέα κ. John C. Carr και τον κ. Ευθύμιο Αγγελάκη ταξίαρχο ε.α.

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης