Ροή Τοπικά

Τραχανόπιτα Τρικάλων. Συνταγή… περιζήτητη (video)

Τραχανόπιτα με τυρί φέτα! ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δεν ξέρω τσονάκια μου, λέει ο μάγειρας του κάμπου και αγαπητός σε όλους μας Aντώνης Κούκεν, αν είναι υπερβολή αλλά θα το πω πως… είναι η καλύτερη πίτα που έχω φτιάξει και έχω φάει είναι αυτή!!!

 

Ξεπερνά κατα πολύ τόσο την τυρόπιτα αλλά και την σπανακόπιτα η ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ!!! Απολαυστική και χορταστική με τα κριτσανιστά της φύλλα  και την γεύση από την βαρελίσια φέτα να γεμίζει το στόμα!!! Με ένα κομμάτι ξεκινάς αλλά μόλις την δοκιμάσεις μετά δεν σταματάς!!!

Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο youtube και εμείς σας δίνουμε, να τα έχετε έτοιμα, τα ΥΛΙΚΑ: 800 ml νερό (εμφιαλωμένο) / 230 γρ. τραχανά ξυνό / 1 ζωμό φρέσκο ψυγείου (γεύση βοδινό) / 300 ml γάλα κατσικίσιο (πλήρες) / 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (χτυπημένα) / Πιπέρι μαύρο (κατά βούληση) / 2 κουταλιές της σούπας κοπανιστή ή κατίκι Δομοκού / 600 γρ. τυρί φέτα / 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη / 450 γρ. φύλλα κρούστας (για πίτες όχι για γλυκά) / 200 γρ. μιξ κίτρινων τυριών / 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (χτυπημένα) / 2 κουταλιές της σούπας γάλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δείτε το βίντεο

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης