Ροή Τοπικά

Τριήμερο γνώσης και δράσεων για το Deree στον Δ. Τρικκαίων

Ένα τριήμερο προσφοράς και αλληλεπιδράσεων στον Δήμο Τρικκαίων απόλαυσαν 27 φοιτητές του Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος Meaningful Engagement, που ξεκίνησε να υλοποιείται στα Τρίκαλα πριν έναν χρόνο, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μετάσχουν σε πλήθος δράσεων, προσφέροντας αι δεχόμενοι την ανατροφοδότηση από την τοπική κοινωνία.
Από τις 3 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2017, οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τη Δρ Ματίλντα Χατζηπαναγιώτου, υπεύθυνη του προγράμματος και  διευθύντρια του Office of Student Affairs, μετείχαν σε:
– Υποδοχή από τον Δήαμρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου
– Εκμάθηση Bocce με φοιτητές από το τμήμα Ειδικής Αγωγής της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, στο ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
– Ζωγραφική με μαθητές του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, στους τοίχους του σχολείου
– Μαθήματα αναρρίχησης από τον ΣΟΧΤ, μαζί με παιδιά προσφύγων
– Καθαρισμός διαδρομής και χάραξη μονοπατιού στον Πρόδρομο, με τη συμβολή του ΣΟΧΤ
– Μικρή υποδοχή με τοπικά εδέσματα από τον πρόεδρο του χωριού, στην εκκλησία
–  Παρακολούθηση της διαδραστικής παράστασης «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» για το προσφυγικό, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
– Ηχογράφηση δύο τραγουδιών στο στούντιο του Μουσείου Τσιτσάνη, με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και πρόσφυγες.
Η επίσκεψη στα Μετέωρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να μετάσχουν σε ουσιαστικές δράσεις, αναπτύσσοντας χωριστά, συγκεκριμένες δεξιότητες, ερχόμενοι σε επαφή με την κοινωνία.
Η έλευση του Deree στα Τρίκαλα για άλλη μια φορά υπογραμμίζει τις δυνατότητας ανάπτυξης εκπαιδευτικών δράσεων στον Δήμο Τρικκαίων, σε πλήθος πεδίων ενδιαφέροντος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης