Τοπικά

Τρισάγιο του Αρχιεπισκόπου στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών (φώτο)

Με σεβασμό και τιμή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προσήλθε, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο του τραγικού συμβάντος και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την αποφράδα ημέρα.

 

 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και τον συνόδευσε στο χώρο του δυστυχήματος όπου τους ανέμενε η κυρία Καρυστιανού συγγενής θύματος. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννης Καραμούζης Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και ο Πρωτοδιάκονός του Ιερολογιώτατος κ. Ιωάννης Μπούτσης.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως  Λαρίσης παρέστησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, Πρωτοσύγκελλος αυτής, και ο Πρωτοδιάκονος Ιερολογ. κ. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος.

Εμφανής ήταν η συγκίνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, καθώς και η προσευχητική του διάθεση, την οποία εξέφρασε με πατρικά λόγια παρηγορίας και επιστηριγμού.

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στα Τρίκαλα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με την συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος 8:30 με 10:00 το πρωί θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Κλήρου των αρχών του τόπου και του πιστού Λαού για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας και θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες με 57 χτύπους.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης