Ροή Τοπικά

Τσάντες μεταφοράς σκύλου: Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη για σένα και το ζωάκι σου

Ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα των σκύλων είναι ότι πάνε παντού. Τους αρέσουν πολύ οι μετακινήσεις, ορισμένοι λατρεύουν τα ταξίδια και σίγουρα θέλουν να είναι μαζί σου όπου και αν βρίσκεσαι. Οι τσάντες μεταφοράς σκύλου είναι μια πολύ καλή λύση ειδικά για τα πιο μικρόσωμα ζώα, τα οποία έτσι μεταφέρονται εύκολα και με ασφάλεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αν μπεις με σκύλο μέχρι 10 κιλά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι υποχρεωτικό να τον έχει σε τσάντα ή κλουβί μεταφοράς βάσει νόμου. Και φυσικά, η τσάντα είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος να μετακινήσεις τον σκύλο σου χωρίς αυτός να λερωθεί ούτε να κουραστεί στο ελάχιστο.

 

Τι πρέπει να προσέξεις, όμως, όταν επιλέγεις τσάντα μεταφοράς σκύλου; Υπάρχουν πολλά είδη στην αγορά, όμως δεν είναι όλα κατάλληλα για όλους τους σκύλους και όλες τις περιστάσεις. Διάβασε με λεπτομέρεια παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Είδος τσάντας

  • Τσάντα μεταφοράς στο πλάιΗ πιο κλασική επιλογή είναι μια τσάντα μεταφοράς, όπως που εφαρμόζει στον έναν ώμο του ιδιοκτήτη και έχει άνοιγμα, ώστε ο σκύλος να βγάζει το κεφάλι του έξω. Είναι μια βολική επιλογή για σύντομες βόλτες μέσα στην πόλη, όμως δεν προτείνεται για πιο βαριά ή ανήσυχα σκυλάκια.
  • Μάρσιπος: Ο μάρσιπος είναι η ιδανική τσάντα μεταφοράς μικρού σκύλου. Απόλυτα ασφαλής, κατανέμει το βάρος σε όλο το σώμα, οπότε μπορείς να έχεις τον σκυλάκο σου μαζί για ώρες χωρίς κόπο.
  • Τσάντα μεταφοράς με δίχτυ: Τέτοιες τσάντες, κλείνουν από όλες τις πλευρές, οπότε δεν επιτρέπουν στον σκύλο να βγάλει έξω το κεφάλι του, όμως έχουν δίχτυ για τον επαρκή αερισμό τους. Αυτός ο τύπος είναι υποχρεωτικός για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα αεροπλάνα. Επίσης, είναι πολύ καλός για περιπτώσεις που ο σκύλος σου μπορεί να αγχωθεί και να προσπαθήσει να ξεφύγει, όπως όταν πηγαίνετε στον κτηνίατρο.
  • Σακίδιο: Το σακίδιο έχει το ίδιο πλεονέκτημα με τον μάρσιπο, ότι δηλαδή σου αφήνει τα χέρια ελεύθερα, οπότε μπορείς να κάνεις εύκολα διάφορες δραστηριότητες. Απλά το σακίδιο προτείνεται για πιο βαριά σκυλιά, όμως θα πρέπει ο σκύλος να είναι εξοικειωμένος στη μεταφορά, μιας και δεν θα έχει καθόλου οπτική επαφή μαζί σου. Χρησιμοποιείται συχνά και ως τσάντα μεταφοράς σκύλου για μηχανή.
  • ΤρόλεϊΤο τρόλεϊ είναι τσάντα μεταφοράς σκύλου με ρόδες. Έτσι, χρησιμεύει για μεγάλες αποστάσεις σε ομαλό έδαφος, όπως στους δρόμους της πόλης, πολυκαταστήματα και αεροδρόμια. Όμως, δεν βολεύει σε άλλες δραστηριότητες, όπως βόλτα στο βουνό.
  • Κάθισμα αυτοκινήτου: Αν το σκυλάκι σου τα πηγαίνει γενικά καλά με το αυτοκίνητο και δεν εκδηλώνει άγχος, τότε μπορείς να το μεταφέρεις όχι με τσάντα αλλά με ανοιχτό κάθισμα αυτοκινήτου σκύλου. Το κάθισμα πιάνει με λουρί στο κάθισμα και κρατάει τον πιστό σου φίλο σταθερό και ασφαλή σε κάθε μετακίνηση.

Χαρακτηριστικά τσάντας μεταφοράς σκύλου

Η τσάντα μεταφοράς σκύλου πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, ώστε το ζωάκι να είναι άνετο και προστατευμένο:

  • ΜέγεθοςΑν η τσάντα κλείνει από όλες τις πλευρές, τότε θα πρέπει ο σκύλος μέσα σε αυτή να μπορεί να κινηθεί με σχετική ευκολία, δηλαδή να αλλάξει πλευρό.
  • Αερισμός: Οπωσδήποτε σε μία πλευρά (ή ακόμα καλύτερα σε περισσότερες) θα πρέπει η τσάντα να έχει δίχτυ,ή ειδικές υποδοχές όπου περνά ο αέρας ώστε το σκυλάκι να μπορεί να πάρει αέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.
  • Αδιάβροχη: Καλό είναι η τσάντα να είναι αδιάβροχη, ειδικά αν προορίζεται για χρήση κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.
  • Ποιότητα και ασφάλεια: Η τιμή δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο αγοράς της τσάντας. Το βασικό ζητούμενο είναι η καλή κατασκευή και η ανθεκτικότητά της. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να σκιστεί γρήγορα από τα νύχια του σκύλου και να προκληθούν ατυχήματα. Οπωσδήποτε, πάντως, η τσάντα θα πρέπει να είναι κατάλληλη για το μέγεθος του σκύλου.

Βρες στο Petastero ό,τι χρειάζεσαι σε είδη μεταφοράς σκύλου με μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, τύπους, μεγέθη και χρώματα, για να διαλέξεις αυτό που βολεύει εσένα και τον τετράποδο φίλο σου σε πολύ χαμηλές τιμές!

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης