Τοπικά

ΤΥΡΑΣ και Δήμος συνέλεξαν 49 φορτηγά απορρίμματα στον περιφερειακό Μύλος Τσαγκάδα – Κόμβος ΟΑΕΔ

Έναν πρωτοφανή όγκο απορριμμάτων αποκάλυψε η εκστρατεία καθαρισμού του περιφερειακού δρόμου που ενώνει τον κόμβο της οδού Καλαμπάκας, στο ύψος της ΔΥΠΑ  (πρώην ΟΑΕΔ), με τον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται στον παλιό κυλινδρόμυλο του Τσαγκάδα.

 

Η ΤΥΡΑΣ, με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού συνεπικουρούμενο από μηχανοκίνητο εξοπλισμό, φόρτωσε στα φορτηγά του Δήμου ούτε λίγο ούτε πολύ απορρίμματα και μπάζα βάρους 500 τόνων τα οποία απόθεσαν εκατέρωθεν του δρόμου ασυνείδητοι συμπολίτες.

Η εκστρατεία αποκομιδής, που έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, διήρκησε πέντε ημέρες και πραγματοποιήθηκε σε μια απόσταση 5,6 χιλιομέτρων.

Η εικόνα παραπλεύρως του δρόμου και στην διαχωριστική νησίδα ήταν απογοητευτική, με τα πεταμένα χαρτιά, τα κύπελλα του καφέ, και τα πλαστικά μπουκάλια νερού να γεμίζουν 110 μεγάλες πλαστικές σακούλες. Στα σκουπίδια και μπάζα, που σωρεύτηκαν στην περιοχή μετά από παράνομες συστηματικές ρίψεις, η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη. Μέσα στους σωρούς μπορούσε να διακρίνει κανείς από στέγες αμιάντου μέχρι σχισμένα …λογιστικά βιβλία.

Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, και ταυτόχρονα ευθύνη του καθενός χωριστά. Αν θέλουμε μια πόλη καθαρή οφείλουμε να την σεβόμαστε σαν τον σπίτι μας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης