Τοπικά

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να διευρύνει την βάση της παράταξης οδήγησε σε αλλαγή φυσιογνωμίας του κόμματος και σε Πασοκοποίηση.

Πέραν του ότι έκανε Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς ανθρώπους που πέρασαν από τις καρέκλες του Σοσιαλισμού και της Αριστεράς, κατόρθωσε, ο Πρωθυπουργός, να αδρανοποιήσει κορυφαία, ικανά και καθαρά στελέχη της ΝΔ και έτσι να πάρει … «διαζύγιο» από την βάση της παράταξης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ούτε μέσα ούτε έξω πηγαίνει καλά.

Το κορυφαίο στραπάτσο, που έπαθε, ήταν αυτό της πρόσφατης Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Φάνηκε καθαρά πως η «Ανεμελιά», με την φωτογράφηση στην Πάρνηθα, χωρίς μάσκα και χωρίς να κρατάει αποστάσεις, συνεχίστηκε και στην Σύνοδο «Ανοχής» προς την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, ζητώντας οικονομικές κυρώσεις για την Τουρκία και Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων και γι’ αυτό πέρασε κάτω από τον πήχη.

Αντί να καταγγείλει τους Ευρωπαίους για την απόφαση της «Ντροπής» δήλωσε «Ευχαριστημένος» και έτσι έδωσε το δικαίωμα στον Ερντογάν να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί.

Οι Ευρωπαίοι, με αιχμή του δόρατος κυρίως την Γερμανία, την Βουλγαρία αλλά και την Ιταλία, την Ισπανία, την Μάλτα και την Πολωνία έμειναν στα λόγια και η διεύρυνση των κυρώσεων, σε πρόσωπα και εταιρείες της Τουρκίας, είχαν ανώδυνες επιπτώσεις.

Έτσι δόθηκε στην Τουρκία μία νέα περίοδος χάριτος, μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και ταυτόχρονα η Ε.Ε. έδωσε στον Ερντογάν το δικαίωμα να δηλώνει ότι «η Ε.Ε. δεν θα μπορέσει να επιβάλλει κυρώσεις ούτε το 2021».

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» έλεγε ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς (120 μ.Χ. – 190 μ.Χ.) δηλαδή κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι.

Μ’ αυτό, χαρακτήριζε ο Λουκιανός, τον άνθρωπο καταβάλλει ή παριστάνει ότι καταβάλλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχει, όμως, μικρό έως μηδενικό αποτέλεσμα.

Ο Διεθνής τύπος σχολίασε αρνητικά και σκωπτικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, γράφοντας, ότι «οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και το εμπάργκο όπλων δεν θα ισχύσουν προς το παρόν».

Τα οικονομικά συμφέροντα αρκετών χωρών της Ευρώπης και η πολεμική τους βιομηχανία δεν επιτρέπουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Πράγματι η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μάλτα έχουν επενδύσει σε τράπεζες της γείτονος περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και η Γαλλία χαμήλωσε τους τόνους όταν συζητήθηκε το θέμα.

Είναι πολλά τα λεφτά …!

Είναι φανερό πως οι Ευρωπαϊκές χώρες σπρώχνουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, άνευ όρων, πράγμα που θα είναι καταστροφικό για την χώρα μας.

Ας μην ξεχνούν οι Κυβερνώντες πως «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς» …

Ως προς το πακέτο των 72 δις ευρώ, που σχεδόν το μισό είναι δωρεάν και το άλλο μισό είναι δάνειο, όλα δείχνουν πως είναι μία καλή ευκαιρία να ξεφύγει η πραγματική οικονομία από την … λάσπη, αρκεί να το διαχειριστούν σωστά. Θα το πράξουν, όμως;

Πάντως και προς το παρόν, η καραντίνα συνεχίζεται. Ο κόσμος είναι με τα «μυαλά» στα κάγκελα και το κύμα οργής όσο πάει και μεγαλώνει.

Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγει η αγορά δεν είναι καλοδεχούμενος, αφού οι μικρομεσαίοι και οι έμποροι διαφωνούν, μιάς και μόνον το 10% της αγοράς θα ωφεληθεί.

Φυσικά, το Click Away της Κυβέρνησης, βρίσκει απροετοίμαστη την κοινωνία και την αγορά. Δείχνει μάλλον πως η Κυβέρνηση μόνον μέσω των ΜΜΕ διοικεί την χώρα και είναι ξεκομμένη από την κοινωνία, την αγορά και τα προβλήματά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και του εμπορικού κόσμου ούτε τα μέσα έχει αλλά ούτε και την γνώση, για να λειτουργήσει το σύστημα Click Away.

Ο μπάρμπα Μήτσος από τα ορεινά και η θειά Βασίλω από τον κάμπο θα ψωνίσουν με το Click Away;

Αυτό σημαίνει πως ο τζίρος θα είναι απελπιστικά χαμηλός, η αγορά θα παραμείνει νεκρή και οι πολίτες θα αργοπεθαίνουν στα πλοκάμια της καραντίνας.

Δυστυχώς, η ψυχρολουσία συνεχίζεται και εντός και εκτός Ελλάδος. Ας καταλάβουν όλοι στην Κυβέρνηση πως «έναν άνθρωπο μπορούν να τον κοροϊδεύουν, έναν Λαό όμως όχι».

Εάν ζούσε ο Αίσωπος (564 π.Χ. – 620 π.Χ.) θα τους έλεγε «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» δηλαδή όταν τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε.

Η ανεμελιά για έναν πρωθυπουργό είναι εγκληματική πράξη.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης