Τοπικά

Τόνοι σκουπιδιών απομακρύνονται από τα Τρίκαλα (εικόνες)

Σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες των Τρικάλων, αλλά ειδικά σε όσες έχουν πληγεί από την πλημμύρα, καθώς και σε χωριά, βρίσκονται συνεχώς και επί ποδός τα συνεργεία καθαριότητας της αρμόδιας Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

 

Ουσιαστικά τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τις περιοχές, όχι μόνο από τα καθημερινά απορρίμματα, αλλά, κυρίως, από τα όσα οι πληγέντες απορρίπτουν στους κάδους.
Το προσωπικό λειτουργεί με ταχύτητα, συντονισμό και… ξανά ταχύτητα, προκειμένου να προχωρήσει το κάθε συνεργείο στον επόμενο κάδο και μετά στον επόμενο και ούτω καθ’ εξής. Είναι, όμως, και ταυτόχρονα, μια λυπηρή εργασία, καθώς όλα αυτά τα απορρίμματα – κατά βάση ογκώδη – είναι στοιχεία της ζωής κάθε οικογένειας.

Ο Δήμος Τρικκαίων επίσης, έχει ήδη συνεργαστεί και με ιδιώτες, προκειμένου να λειτουργήσουν ειδικά μηχανήματα και φορτηγά, στα οποία φορτώνονται αυτά τα απορρίμματα, αλλά και να ολοκληρωθεί ταχύτερα η αποκομιδή.
Η μόνη παράκληση από τον Δήμο Τρικκαίων είναι, να μεταφέρουν οι πολίτες τα απορρίμματα  σε κάδους που βρίσκονται όσο γίνεται πιο κοντά σε δρόμους με ευκολότερη διέλευση των μηχανημάτων και φορτηγών.
Οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης. Για παράδειγμα, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου υπήρχαν διαφορετικά συνεργεία σε Τρίκκη, Λεπτοκαρυά και Φλαμούλι, περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από άλλες στα Τρίκαλα. Για τον καθαρισμό υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός και ορθολογική διαχείριση των δρομολογίων, για να καθαριστεί γρηγορότερα όλος ο Δήμος Τρικκαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης