Τοπικά

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για το Τρίκαλα-Εγνατία (Ε65). Δήλωση Μιχαλάκη

trikalavoice.gr

Yπογράφεται σήμερα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του Ε65. Πρόκειται για το τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία Οδός, μήκους 70,5 χιλιομέτρων.

 

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του είναι τρία χρόνια. Θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, καθώς και τέσσερις σήραγγες. Σημειώνεται ότι στον Ε65 έχει ολοκληρωθεί το μεσαίο τμήμα, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο νότιο τμήμα, το Λαμία – Ξυνιάδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του Ε 65, το τελευταίο τμήμα που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος, αποτελεί μία στιγμή χαράς, συγκίνησης, αλλά και δικαίωσης για τον τόπο μας. Ένα έργο που οραματίστηκε η Δυτική Θεσσαλία, όχι μόνο για την δική της πορεία στο αύριο, αλλά και για την ανάπτυξη ενός μεγάλου κομματιού της χώρας μας.

Η ολοκλήρωση του δρόμου που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, που θα αλλάξει τις αποστάσεις και την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας, φέρει την σφραγίδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά του Πρωθυπουργού, που με μεθοδικότητα και στοχευμένες κινήσεις προχωρά στην υλοποίηση των μεγάλων έργων. Είναι ξεκάθαρο πως όταν υπάρχει σχέδιο και ειλικρινή πολιτική βούληση, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα και ουσιαστικά.

Η εξέλιξη αυτή όμως, αποτελεί και προϊόν και όλων εκείνων που οραματίστηκαν τον δρόμο αυτό, που διεκδίκησαν, που δεν έκαναν πίσω όταν τα προβλήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, που πίστεψαν πως το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί, που είδαν το μέλλον να περνά μέσα από την δημιουργία του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Ο καθένας από το πόστο του, αλλά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να οδηγηθούμε στο σήμερα.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην καταλυτική συνεισφορά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτό το όραμα και η ολοκλήρωση του Ε 65 αποτέλεσε σημείο αιχμής για την περιφερειακή αρχή. Αν συνδυαστεί μάλιστα, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης του συνόλου των οδικών αξόνων της Θεσσαλίας, αντιλαμβάνεται κανείς τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η ευκαιρία που ζητά η Δυτική Θεσσαλία για μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση μπαίνει στις ράγες της υλοποίησης. Και θα είμαστε όλοι εκεί, για να δημιουργήσουμε, για να συνεισφέρουμε στην επόμενη μέρα του τόπου μας. Διεκδικώντας, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας έργα, που θα δώσουν σε αυτή την ευκαιρία ακόμη μεγαλύτερη ορμή”.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης