Τοπικά

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τρικαλινός Φώτης Καψάλης

To Βολτ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές στο Ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ. Το Βολτ Ελλάδας ανήκει στο Ευρωπαϊκό Βολτ, το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα με πάνω από 100 εκλεγμένους εκπροσώπους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημιουργήθηκε ως απάντηση στην άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων που υπονομεύουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και σπρώχνουν τα κράτη μέλη προς μία εθνική εσωστρέφεια που υποσκάπτει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

 

 

Στην Ελλάδα το Βολτ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022, σε μια εποχή που η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή κοινωνία μαστίζεται από κρίση αξιών, αύξηση του λαϊκισμού και τη ρητορική του φόβου. Στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να εκλέξει μία Αντιδήμαρχο και δύο διαμερισματικούς συμβούλους στην Αθήνα και άλλους τρεις συμβούλους στην υπόλοιπη χώρα. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαφανίσει τα μικρά κόμματα με την παράλογη και προκλητική αύξηση των παραβόλων σε 20.000 ευρώ (από 3.150 με τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων) το Βολτ απαντάει με τη συμμετοχή τριών μελών του στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ. 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στο ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχουν τρεις υποψήφιοι του Βόλτ, ένας εκ των οποίων ο Τρικαλινός Φώτης Καψάλης:

Φώτης Καψάλης
Γεννήθηκε το 1991 στην Ολλανδία, κατάγεται από τα Τρίκαλα και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2023 και κατάφερε να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό για τη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ». Πριν αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, εργαζόταν στις Βρυξέλλες επί 4 χρόνια ως σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης εργάστηκε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδικής Πρεσβείας στα Σκόπια. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Εξωτερική Πολιτική Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Παλεύει για μια βιώσιμη, δίκαιη και σύγχρονη Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Γιάννα Τζανιδάκη

Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συν-εκπρόσωπος τύπου για το εξωτερικό του Βολτ Ελλάδας. Είναι στην πανευρωπαϊκή λίστα υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Volt Europa. Ασχολείται με την πολιτική από το 2014 και ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι (2019) και υποψήφια βουλευτής στο Επικρατείας με το Βολτ (2023). Εργάζεται στις Βρυξέλλες ως Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης συμβάλλοντας καθημερινά στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις νέες τεχνολογίες, τις ‘έξυπνες’ πόλεις και τις μεταφορές. Είναι κάτοχος πτυχίου BA στην Ιστορία, και μεταπτυχιακού στην Αρχαιολογία (MA, Univ. of Bristol), τη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MPhil, Univ. of Cambridge) και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM, Leiden Law School), με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο ((PhD, Univ. of Southampton & Univ. of Cambridge). Κάτοχος Διπλώματος στο αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Harvard Business School, ΗΠΑ), πιστεύει ότι την ευθύνη για την ευημερία της κοινωνίας την έχουν τόσο το κράτος όσο και οι επιχειρήσεις. Ξεκίνησε ως ερευνήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο το 2000 (Λουξεμβούργο) και έχει εργαστεί ως ηγετικό στέλεχος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως επίσης και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ευρώπη στους τομείς της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ολλανδία), των Ευρωπαϊκών Πολιτικών για τη Νεολαία (Βέλγιο), της Εργασιακής Απασχόλησης για την ΕΕ (Ολλανδία), των Νέων Τεχνολογιών για την ΕΕ (Ολλανδία και Βέλγιο). Η εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο σημαίνει: δυναμική παρουσία και θέσεις στους τομείς της Κινητικότητας και των Μεταφορών, της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Πολιτισμού.

Νικόλαος Ξεσφίγγης
Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1966 και ζει στην Αθήνα όπου τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φοίτησε στη σχολή Κορέλκο στο τμήμα των Η/Υ. Μετά το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε εταιρείες μεταφορών. Το 1995 δημιούργησε τη δική του εταιρεία μεταφορών και Logistics αναλαμβάνοντας μεγάλα και σημαντικά έργα  όπως με τη Network Advisors και την Leyer3,  την Amadeus Hellas, τη Γερμανός ΑΕ, την Τράπεζα Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Hellascom S.A, το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, την  Ολυμπιάδα 2004,  τη Lamda Hellix, την ISSUS S.A,  τη Nextcom S.A,  τα Ε.Λ.Τ.Α,  τον Ο.Σ.Ε  όπως και πλήθος άλλων ιδιωτικών και μη έργων. Ως και σήμερα που εργάζεται ως CEO σε εταιρεία Logistics, μέλημά του είναι να εκσυγχρονίσει τον χώρο των μεταφορών και των Logistics στη χώρα μας. Έχει ασχοληθεί ως αθλητής με την κολύμβηση.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης