Τοπικά

Φτάνει στα Τρίκαλα ομάδα της ΕΜΑΚ με βάρκες. Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού για τη νέα κακοκαιρία

Νέα ψυχρή λίμνη πλησιάζει προς τη χώρα μας, φέρνοντας κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει από αύριο, Δευτέρα, έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 28/9.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, η επιδείνωση του καιρού θα προκληθεί από ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα αποκοπεί από την ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη), σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια. Η ψυχρή λίμνη που την Κυριακή 24/09 σχηματίζεται στην Αδριατική, αναμένεται μέχρι την Τετάρτη 27/09 να κινηθεί αργά προς το Νότιο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα αποκτήσει τροχιά προς το Βόρειο Αιγαίο. Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων τοπικά βροχών και καταιγίδων.

Ετσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία, η Κεντρική και Βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Από την Τετάρτη 27/09 τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων του ν. Τρικάλων είναι σε επιφυλακή ενώ το πρωί της Κυριακής συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr στα Τρίκαλα φτάνει και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με βάρκες για άμεση επέμβαση αν παρουσιαστούν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης