Τοπικά

Φυλάκιση και πρόστιμο για νοθεία στη φέτα. Νέος έλεγχος στη γαλακτοβιομηχανία

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην υπόθεση νοθείας φέτας από γαλακτοβιομηχανία της περιοχής μας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία όλα ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου όταν η Γερμανική αλυσίδα Aldi ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγματοληπτικών ελέγχων που είχαν γίνει σε εργαστήρια της χώρας. Με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά διαπιστώθηκε ποσοστό αγελαδινού γάλακτος 50%-80% το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προδιαγραφές της ελληνικής φέτας Π.Ο.Π (70% πρόβειο γάλα και 30% κατσικίσιο γάλα).

Η διοίκηση του σούπερ μάρκετ προχώρησε με σειρά εγγράφων τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στην ανάκληση όλων των συσκευασιών της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας από συνολικά 4.000 καταστήματά της στη Γερμανία, ενώ ενημερώθηκαν και οι θυγατρικές της σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Αρχές Μαρτίου επιβεβαιώθηκαν τα αποτελέσματα της νοθείας και από δεύτερο Γερμανικό εργαστήριο, ενώ λίγες μέρες αργότερα ενημερώθηκαν και οι Ελληνικές αρχές οι οποίες επιχείρησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Φέρεται να ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος την περασμένη εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που ελέγχεται έχει εξαγωγές σε περισσότερες από είκοσι (20) χώρες σε όλο τον κόσμο και παρουσία σε ράφια κορυφαίων σούπερ μάρκετς.   

Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ακόμη και απαγόρευσης εξαγωγών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για νοθεία προϊόντων Π.Ο.Π. προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ποινή φυλάκισης ως 2 ετών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης