Ροή Τοπικά

Χαλάρωση μέτρων. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

trikalavoice.gr

Σήμερα στις 19:00 αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τη μουσική στην εστίαση και το όριο καλεσμένων σε γάμους και τελετές.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Οι ανακοινώσεις έρχονται στον απόηχο της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία έθεσε επι τάπητος την απαγόρευση κυκλοφορίας, τη μουσική στην εστίαση και την αλλαγή του «πρωτοκόλλου» σε γάμους και τελετές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει εισήγηση για την παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας (πιθανότατα κατά μία ώρα), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της αύξησης των καλεσμένων (επιτρέπονται μέχρι 100) σε γάμους, βαφτίσεις κ.λπ., με βασικό προσανατολισμό της επιτροπής -όπως έχει γράψει η «Κ»- να είναι η συγκεκριμένη αλλαγή να γίνει τον Ιούλιο.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο διεύρυνσης και όχι απελευθέρωσης. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης