Τοπικά

Χατζηγάκης για τη… Βουλή! Μεγάλη συγκέντρωση στα Τρίκαλα (video-φώτο)

Με ακόμη μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση, σε συνέχεια αυτών του περασμένου καλοκαιρού στην Καλαμπάκα και του περασμένου Δεκέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο, ο Μικέλης Χατζηγάκης επιβεβαίωσε τη δυναμική του ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί της Κυριακής μίλησε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, που αποδείχθηκε μικρό για την εκδήλωση, με και τον κόσμο να πλημμυρίζει την οδό Όθωνος.

 

 

Ο νεαρός υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ανέπτυξε τις θέσεις του για τον Τουρισμό παρουσία του καθ’ ύλη αρμοδίου υπουργού Βασίλη Κικίλια, δυο εξαίρετων ομιλητών, όπως του Παύλου Παπαδημητρίου και του Ακαδημαϊκού Βάιου Κυρίτση, με τον δημοσιογράφο-εκδότη της larissanetΧρήστο Μπεχλιβάνο στον συντονισμό. Παρόντες μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλης Θοδωρής Χήρας, ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας Χρήστος Μπλουγούρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Τρικάλων Ιωάννης Κουτσονάσιος κ.α..

«Ευχαριστώ πολύ για την μεγάλη παρουσία σας σήμερα εδώ» είπε ο Χατζηγάκης απευθυνόμενος στο κοινό «σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που με τιμάτε για άλλη μια φορά. Όπως και στην ομιλία μου στο πνευματικό σήμερα βλέπω φίλους ζωής. Φίλους με τους οποίους θα πορευτούμε μαζί τις επόμενες δεκαετίες. Όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ αγαπάμε τα Τρίκαλα με όλη μας την ψυχή. Τα πιστεύουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητες τους. Και μαζί θα αγωνιστούμε για να τα δούμε να προοδεύουν».

Ευχαρίστησε στον υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον συντονιστή Χρήστο Μπεχλιβάνο «κορυφαίο δημοσιογράφο, άνθρωπο με ήθος πάνω απ’ όλα» και τους ομιλητές Παύλο Παπαδημητρίου και Βάιο Κυρίτση «τους οποίους επέλεξα για έναν ακόμα λόγο – εκτός από την εξειδίκευση στον τομέα τους. Τους επέλεξα γιατί ήθελα να δώσω λόγο στην νέα γενιά. Στην γενιά που έρχεται. Στην γενιά που σε λίγα χρόνια θα είναι στο τιμόνι των επιχειρήσεων, είτε μεγάλων είτε οικογενειακών, που θα είναι στο τιμόνι των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως κομμάτων».

«Σήμερα» συνέχισε ο Μικέλης Χατζηγάκης «θα παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τον τουρισμό στα Τρίκαλα. Τις προτεραιότητες που θα θέσω. Για ποια θέματα θα παλέψω εφόσον μου κάνετε την τιμή να με εκλέξετε στο κοινοβούλιο. Πραγματικά πιστεύω πως ο νομός Τρικάλων μπορεί να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος τουριστικά νομός της χώρας.

Πολιτιστικός τουρισμός

Τα Τρίκαλα είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Από τον Ελληνισμό και το Ασκληπιείο, στην Ορθοδοξία και τα Μετέωρα. Και από Βυζάντιο και το Φρούριο στο Ισλάμ και το Τζαμί.

Ο νομός Τρικάλων είναι γεμάτος ιστορία και πολιτισμό, στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του νομού. Με στοχευμένες κινήσεις μπορούμε να τις τοποθετήσουμε δίπλα στο, κακά τα ψέματα, νούμερο ένα brand name του τόπου τα τελευταία χρόνια, τον Μύλο των Ξωτικών, δημιουργώντας ένα τουριστικό προϊόν διαρκείας.

Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα έχουν καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό τα τελευταία χρόνια. Έχουν καταφέρει να γίνουν κορυφαίος χειμερινός προορισμός. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Τρικάλων τον Δημήτρη τον Παπαστεργίου, γιατί έβαλε τις σωστές προτεραιότητες, το πάλεψε και το υλοποίησε.

Ο Μύλος των Ξωτικών βοήθησε πολύ. Αλλά έγιναν και άλλες έξυπνες κινήσεις.  Ερώτημα λοιπόν: Πώς μπορούμε να κάνουμε αυτούς τους τουρίστες να επισκεφθούν και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού;  Εδώ χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι. Δηλαδή θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία με τους άλλους τρεις δήμους του νομού, για επέκταση των δράσεων του Μύλου εκτός πόλης.

Οικοτουρισμός & Φυσικό Περιβάλλον

Ουσιαστικά, ο στόχος μας πρέπει να είναι να έχουμε 12 μήνες τον χρόνο τουρισμό. Και εσωτερικό και ξένο. Και ξαναλέω μπορούμε να γίνουμε ο πιο ολοκληρωμένος τουριστικά νομός της χώρας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Στο χέρι μας είναι. Με την σωστή στρατηγική και τους σωστούς πολιτικούς. Τώρα, στον οικοτουρισμό ας ξεκινήσουμε με τις περιπατητικές διαδρομές. Και αναφέρω τον περιπατητικό τουρισμό γιατί είναι κάτι που λατρεύουν οι ξένοι τουρίστες. Για παράδειγμα, ο ορεινός όγκος στον Δήμο Πύλης είναι απείρου κάλλους. Ταυτόχρονα, μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο λειτουργίας ανάλογο με αυτό των εθνικών πάρκων, των National Parks στην Αμερική. Ένα μοντέλο όπου θα συνδυάζεται η προστασία του περιβάλλοντος με τον βιώσιμο οικοτουρισμό και ευρύτερα την βιώσιμη ανάπτυξη. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να οριστούν συγκεκριμένα δάση που θα έχουν άδεια για συγκεκριμένους οικολογικούς ξενώνες βάση κριτηρίων. Ορισμένα εξ αυτών, μάλιστα, θα χρειάζονται εισιτήριο για πρόσβαση. Πάνω σε αυτό θα υπάρχουν οφέλη και για κάποιες δραστηριότητες μέσα στα πάρκα.

Θρησκευτικός τουρισμός Μετέωρα

Έρχομαι τώρα ίσως στο βασικότερο πλεονέκτημα του Τρικαλινού τουρισμού: Τα Μετέωρα. Αυτόν τον άγιο και ευλογημένο τόπο που έχουμε στο Νομό μας. Ένα θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα μνημείο που φέρνει περισσότερους από 2 εκατομμύρια τουρίστες στην περιοχή μας.

 ΠΡΩΤΟΝ, να συνδέσουμε τον θρησκευτικό με τον περιγιητικό τουρισμό. Πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες την Γεωλογική αξία του συμπλέγματος των Μετεώρων. Πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαδρομές μέσα σε αυτό το πάρκο που οφείλουν να επισκεφθούν. Πανέμορφες διαδρομές. Πρέπει να γνωρίζουν για το γεωπάρκο Μετεώρων-Κόζιακα που πλέον αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και ότι υπάρχουν διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει το σπήλαιο της Θεόπετρας και την αξία του και την επόμενη ημέρα να την επισκεφθούν.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στο οικονομικό κομμάτι, πρέπει να αυξήσουμε την ημερήσια δαπάνη των τουριστών που έρχονται στα Μετέωρα. Το ποσό που ξοδεύει ο τουρίστας κάθε μέρα. ΤΡΙΤΟΝ, πρέπει να μπορέσουμε να κρατάμε τους τουρίστες περισσότερο καιρό στα μέρη μας.  Και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε. Είναι απολύτως εφικτό.

Αλλά χρειάζονται στρατηγικές κινήσεις. Δηλαδή: πρέπει να στηρίξουμε τα καταλύματα μας. Αυτό σημαίνει μια σειρά από πολιτικές.

Αναπτυξιακά έργα

Τώρα πάμε στα αναπτυξιακά έργα. Επειδή ο χρόνος μας πιέζει δεν θα αναφερθώ στα μεγάλα έργα όπως είναι ο Ε65 και άλλα γιατί πλέον τα γνωρίζουμε όλοι και όλοι συμφωνούμε στην ανάγκη να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Θα αναφερθώ, όμως, σε ένα, κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Ένα έργο που θα μπορούσε να αλλάξει την όψη της περιοχή μας και ιδιαίτερα στα βουνά μας. Το χιονοδρομικό κέντρο στην Μαρόσα. Αυτό είναι ένα έργο που το είχε κυνηγήσει ο Σωτήρης ο Χατζηγάκης όταν ήταν Υπουργός Γεωργίας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, και πήρε την έγκριση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τότε. Όμως, δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε σύντομα και το έργο σταμάτησε. Και τώρα Υπουργέ θέλω να ζητήσω απλά να το εξετάσετε. Να εξετάσετε πως θα μπορούσατε να μας στηρίξετε έτσι ώστε να γίνει αυτό το έργο που είναι ένα όνειρο για όλους εμάς τους Ασπροποταμίτες.  Η δημιουργία μεγάλου χιονοδρομικού κέντρου στην Μαρόσα θα δώσει νέα πνοή στα ορεινά μας. Θα δώσει νέα ζωή στα ορεινά χωριά της περιοχής τα οποία αργοπεθαίνουν. Και επειδή είμαι από τα μέρη αυτά και τυχαίνει να τα επισκέπτομαι συχνά τα χωριά αυτά, σας λέω ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Το χιονοδρομικό στην Μαρόσα αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Καταρχάς πρέπει να είναι «πράσινο». Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε φωτοβολταικά για να παίρνει φυσική ενέργεια. Θα πρέπει, επίσης, να έχει προκαθορισμένες χρήσεις για όλο τον χρόνο για να βγαίνει και η επένδυση. Για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορούσαν να γίνονται αγώνες mountain bike και άλλων σπορ του βουνού».

Ο Μικέλης Χατζηγάκης έκλεισε σε προσωπικό τόνο την ομιλία του: «Αγαπητοί φίλοι μου θέλω να κλείσω λίγο πιο προσωπικά.  Τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζομαι για να στηρίξω τα Τρίκαλα χωρίς να είμαι εκλεγμένος. Δεν αντάλλαξα την εμπιστοσύνη σας με κρατικές θέσεις. Και δεν έκλεισα ποτέ το γραφείο μου. Αντίθετα εγώ και οι συνεργάτες μου είμασταν πρωί, μεσημέρι, βράδυ δίπλα σας. Βοηθούσαμε όπου μπορούσαμε λέγοντας πάντα την αλήθεια. Σήμερα, είμαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος και πιο δυνατός από το 2019. Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι ένας καλός και έντιμος εκπρόσωπος σας στην Βουλή. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σημαντικά τα Τρίκαλα. Και ζητάω μια μόνο ευκαιρία από εσάς.  Σας ευχαριστώ που με τιμάτε, καλή συνέχεια».  

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης