Ροή Τοπικά

Χατζηγάκης: “Είμαι εδώ… Ακούω τον πολίτη”

Γύρω από τα ζητήματα της τοπικής οικονομίας, του κορονοϊού, της υπόθεσης Λιγνάδη, της απαξίωση της πολιτικής αλλά και τις παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση για την επίλυση Τρικαλινών ζητημάτων μίλησε ο Μικέλης Χατζηγάκης σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καλαμπάκας σήμερα το πρωί.

 

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης ο Χατζηγάκης ρωτήθηκε για την απαξίωση του κοινοβουλίου και της πολιτικής, και αναγνώρισε πως «η πολιτική σήμερα βρίσκεται σε ένα κατήφορο, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Όχι μόνο σήμερα αλλά και τα τελευταία χρόνια, ίσως και τις τελευταίες δεκαετίες. Για αυτό χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα της «καλής» πολιτικής. Και αυτό μπορεί να ακούγεται απλό αλλά είναι στην καρδιά των προβλημάτων μας. Πρέπει οι πολιτικοί να ασχοληθούν με την ουσία της πολιτικής. Και ποια είναι η ουσία; Είναι, για παράδειγμα, πως οι νέοι θα βρουν δουλειά. Είναι πως ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος θα έχει ένα καλύτερο εισόδημα. Πως ο συνταξιούχος θα μπορεί να λαμβάνει μια καλή σύνταξη και να την λαμβάνει στην ώρα του. Αυτή, κατά την γνώμη μου, είναι η ουσία της πολιτικής και σε αυτό τον δρόμο προσπαθώ να πορευτώ και εγώ. Και ακόμα και μετά το 2019 όπου δεν εκλέχτηκα συνεχίζω να δίνω τον δικό μου αγώνα για τα Τρίκαλα και τους συμπολίτες μου μέσα από παρεμβάσεις μου σε υπουργούς, ανάδειξη τοπικών θεμάτων μέσα από δημοσιεύματα, και είμαι διαρκώς κοντά στον κόσμο από την επόμενη μέρα των εκλογών».

 

Όσον αφορά τα τοπικά θέματα μίλησε για την ανάγκη αναθέρμανσης της οικονομίας μέσω στήριξης των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται σήμερα. Συγκεκριμένα, ανέφερε την ανάγκη περισσότερης στήριξης του λιανεμπορίου, του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου και του τουρισμού στα οποία βασίζεται ο νομός Τρικάλων, διότι όπως είπε «θα ήταν όχι μόνο άδικο να μην στηρίξουμε τώρα αυτούς τους ανθρώπους αλλά θα ήταν και ολέθριο σφάλμα γιατί θα τους χρειαστούμε όταν έρθει η ανάπτυξη. Γιατί όταν ξεκινήσει πάλι η οικονομία αυτοί οι άνθρωποι θα στηρίξουν την ανάκαμψη. Αν, λοιπόν, δεν του στηρίξουμε τώρα εμείς ώστε να ορθοποδήσουν μετά θα είναι σαν να βάζουμε βόμβα στα θεμέλια της ανάκαμψης».

 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού είπε πως η υγειονομική κρίση θα αρχίσει να γίνεται ιστορία από τις αρχές του καλοκαιριού όταν και θα έχουμε εμβολιάσει σχεδόν το μισό πληθυσμό, και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τους μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης