Τοπικά

Χατζηγάκης: «Η Τουρκία προκαλεί, η Ελλάδα αντιστέκεται»

Με αφορμή την προκλητική και παράνομη εμφάνιση Ερντογάν στην Κύπρο, με στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, Μικέλης Χατζηγάκης, προέβη στην εξής δήλωση:

Οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά δείχνουν την περιφρόνηση τους προς τους διεθνείς κανόνες και ενισχύουν την κατάληψη ενός μέρους του τουρκοκυπριακού τμήματος που προέκυψε μετά την παράνομη εισβολή του Αττίλα.

 

Η ελληνική κυβέρνηση κινητοποιήθηκε έγκαιρα και αντέδρασε με νόμιμο τρόπο επικαλούμενη τους διεθνούς κανόνες και τάξεως του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Βέβαια, η Ευρωπαϊκή Ένωση – και κυρίως η Γερμανία – συνεχίζει τις αβλαβείς παρεμβάσεις της στην Τουρκία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η στάση, όμως, της Αμερικής φαίνεται πιο σταθερή και πιο φιλική προς την Ελληνική πλευρά ενώ παράλληλα δείχνει τα «δόντια» της προς την Τουρκία. Η Ελλάδα οφείλει να καλύψει το πιθανό κενό που θα αφήσει η αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από την Τουρκία.  Ήδη, οι Μητσοτάκης και Δένδιας κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύοντας τις συμμαχίες μας στην Μεσόγειο και δημιουργώντας τείχος προστασίας στις Τουρκικές βλέψεις. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης