Τοπικά

Χατζηγάκης: «Όχι στην αντικοινωνική πολιτική της Γερμανίας»

Ο διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ και νέος ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ, έκανε σαφές πως εάν εκλεγεί στην Καγκελαρία, όπως αναμένεται τον Σεπτέμβριο, θα εφαρμόσει πολιτικές σκληρής λιτότητας «τύπου Σόιμπλε».

 

Σε συνέντευξη του στους Financial Times υποστήριξε πως πρέπει να γινεί επιστροφή στην δημοσιονομική ορθοδοξία και έβαλε τέλος στο Ευρωπαϊκό σχέδιο αμοιβαιοποίησης του χρέους δηλώνοντας πως «καμία χώρα δεν είναι υπεύθυνη για τα χρέη της άλλης κάτω από τους κανόνες του Μάαστριχτ», και έτσι έβαλε ταφόπλακα σε πιθανό κλείσιμο του χάσματος μεταξύ Βορρά – Νότου. Επίσης, είπε πως οι Ευρωπαϊκές χώρες πρέπει άμεσα να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων για περιορισμό των ελλειμμάτων αγνοώντας ότι επί 1.5 χρόνο η Ευρώπη (και ο κόσμος) δέχτηκε ένα τρομακτικό οικονομικό πλήγμα λόγω πανδημίας. Άλλωστε, με ιδιαίτερο κυνισμό δήλωσε πως ο κόσμος δεν θα γίνει διαφορετικός λόγω της πανδημίας και ζήτησε την επιστροφή στα πράγματα όπως ήταν πριν. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία (ξανά) θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στην ενίσχυση του κοινωνικό κράτους και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών που στηρίζουν τους πιο ευάλωτους πολίτες και την κοινωνική συνοχή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Από την άλλη μεριά, η πολιτική του Μπάιντεν είναι μια πολιτική κοινωνικού φιλελευθερισμού που θυμίζει το New Deal του Ρούσβελτ και στηρίζει την μεσαία τάξη και του αδύναμους. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η Ελλάδα, η οποία πρέπει να αντισταθεί σθεναρά σε ενδεχόμενη επιβολή εκ νέου λιτότητας που θίγει την μεγάλη μάζα των πολιτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης