Site icon TrikalaVoice

Χρήσιμες πληροφορίες – πρακτικές για την παραμονή στο σπίτι των μαθητών

Ο γρήγορος και απαιτητικός ρυθμός της καθημερινότητάς μας ίσως μας είχε οδηγήσει στην αποσύνδεση με τον παρελθόν μας και σε ένα συνεχές τρέξιμο για το μέλλον. Όμως, οι τρέχουσες συνθήκες και περιστάσεις απαιτούν από όλους να δώσουμε νόημα και φωνή στο εδώ και τώρα. Και το εδώ και τώρα χαρακτηρίζεται από μία πρωτόγνωρη και άγνωστη κατάσταση για τον καθένα μας, η οποία ακούει στο όνομα κορονοϊός (COVID – 19). Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να προσαρμοστούμε στη νέα αυτή πραγματικότητα, δημιουργώντας μία καινούρια ρουτίνα και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας την ψυχολογική – συναισθηματική ασφάλεια ως άτομα, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως μαθητές. Αποτελεί πρόκληση αλλά και ανάγκη. Για το λόγο αυτό, θεωρήσαμε σημαντικό να υπάρχει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της σχολικής κοινότητας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών) και να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας με όλα τα μέσα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

Χρήσιμες πληροφορίες  – πρακτικές για την καλύτερη προσαρμογή στη νέα κατάσταση

Οικογένεια

 

Εκπαιδευτικοί

Ο ρόλος σας είναι πολύπλοκος και τώρα καλείστε να ανταπεξέλθετε σε μία νέα σχολική καθημερινότητα, εκμεταλλευόμενοι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται να εφοδιαστείτε με υπομόνή, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Προτεινόμενες Ενέργειες

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες για όλους μας

 

 

Μπαλατσούκα Κωνσταντίνα, MSc

Ψυχολόγος 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

 

Ενδεικτικές Πηγές

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (2020). Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες. Ανακτήθηκε από https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies.

 

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολόγίας, Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας. Ανακτήθηκε από https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2020). Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Νέο Κορωνοϊό COVID-19: https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/sychnes_erotiseis_schetika_me_to_neo_koronoio_covid_19/

Exit mobile version