Ροή Τοπικά

Χρίσμα Αρχιεπισκόπου στον Θεόκλητο Λαμπρινάκο, για Μητροπολίτη Σταγών

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κάνοντας δήλωση στήριξης του Αρχιμανδρίτου Θεόκλητου Λαμπρινάκου για τη θέση του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ερωτηθείς μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν.Αγίας Σοφίας Ν.Ψυχικού για το θέμα της πληρώσεως των χηρευουσών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δήλωσε τα ακόλουθα:  «Τόσο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όσο και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αποτελούν πρόσωπα κατάλληλα για τη διαποίμανση των Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων,Νεαπόλεως και Θάσου αντιστοίχως. Προσωπικά, οι υποψηφιότητές τους με βρίσκουν σύμφωνο».

Η δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου επιβεβαιώνει απόλυτα τα τελευταία ρεπορτάζ του trikalavoice.gr (δείτε σχετικά ΕΔΩ), με τις πηγές μας να επιμένουν ωστόσο για ισχυρό «μπλοκ» Αρχιερέων που στηρίζει την υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελλου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Νήφωνος Καψάλη, μεταξύ των οποίων ο Τοποτηρητής του Θρόνου των Σταγών, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος (δείτε ΕΔΩ και τη δημόσια δήλωσή του), αλλά και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης