Τοπικά

Χριστούγεννα με rapid test και σαρωτικούς ελέγχους- «Όχι» στο lockdown

trikalavoice.gr

Με βασικό στόχο την τήρηση των μέτρων και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο «ασφαλείας» ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μεταξύ των σκέψεων της κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα ανακοινωθούν και αύριο, βρίσκεται η ιχνηλάτηση όλου του πληθυσμού με τεστ για την Covid-19, ενώ ανακοινώθηκαν αυξημένοι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων.

Στο τραπέζι υποχρεωτικά τεστ και για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υποχρεωτικό θα είναι το rapid test για τους εμβολιασμένους ή όσους φέρουν πιστοποιητικό νόσησης προκειμένου να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, ειδικά για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν»

Σε ό,τι αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε ότι επί του παρόντος θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown», πρόσθεσε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης