Τοπικά

Χρ. Ηλιάδης: «Έχτισαν καριέρες πάνω στο έγκλημα του Αχελώου»

Ο τέως αντινομάρχης Τρικάλων Χρίστος Ηλιάδης τοποθετείται πάνω στο θέμα του φράγματος της Μεσοχώρας, με αφορμή την αυριανή σύσκεψη στην Αθήνα.

Αναλυτικά:

«Φραγμα Μεσοχωρας. Ενα φαντασμα ψαχνει τη φωνη του, στις χαραδρες της Πινδου.
Το 2000, ολα ηταν ετοιμα. Το φραγμα, η σηραγγα απαγωγης των υδατων, το εργοστασιο παραγωγης ηλ. ενεργειας. Συμφωνα με την οριστικη εκδοχη, το φραγμα Μεσοχωρας,ειχε χαρακτηριστει, αποκλειστικα ενεργειακο εργο και ηταν, ως εκ τουτου, πληρως απεξαρτοποιημενο απο την( αν και οταν γινονταν) εκτροπη των υδατων στη Θεσσαλια Δηλ, το φραγμα ΔΕΝ θα συμμετειχε στην(τυχον) εκτροπη. Ολα αυτα σημαιναν
1.Παραγωγη τεραστιας ποσοτητας καθαρης μη ρυπογονου ηλ. ενεργειας.
2. Μικρη διαφορα μεταξυ ανωτατης- κατωτατης σταθμης της λιμνης, που θα προσιδιαζε με τις αντιστοιχες φυσικης λιμνης. Κατι που αποτελει απαραιτητη προυποθεση για την αναπτυξη παροχθιων δραστηριοτητων.
3. Μεταφορα, προς τον κατω ρου του Αχελωου( Αιτωλοακαρνανια) ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του υδατικου δυναμικου, και οχι μονον της οικολογικης παροχης, που προεβλεπε η μελετη εκτροπης.
Φυσικα, οι Αιτωλοακαρνανες,εξαιρετικα ευαισθητοι ,σε καθε παρεμβαση στο οικοσυστημα του ανω ρου του Αχελωου (Τρικαλα), δεν φροντισαν ιδιαιτερα, για την αντιστοιχη προστασια του κατω ρου του Αχελωου, με αποτελεσμα τα τεραστια φραγματα Στρατου, Καστρακιου,Κρεμαστων, να προκαλεσουν μη ανατρεψιμες αλλοιωσεις στο σχετικο οικοσυστημα!!,
Στα Τρικαλα, απο την αλλη, κατα την περιοδο της δεκαετιας του 1990, οι τοπικοι παραγοντες της Ν.Δ. ανεβασμενοι στα κεραμιδια, πολεμουσαν με μενος το ”καταραμενο” φραγμα…Τους ειχα προειδοποιησει δημοσια τοτε, οτι θα ρθει η ωρα που θα πουν το ”ευλογημενο” φραγμα. Η ωρα ηρθε πραγματι, αλλα δυστυχως ηταν αργα πια, η μεγαλη ζημια ειχε γινει….
Οσον αφορα στα τοπικα στελεχη του ( τοτε) Συν, και (νυν) Συριζα….Καποιοι απο αυτους ξυπνησαν σημερα απο τον οικολογικο τους ληθαργο, και μυξοκλαινε ταχαμου, πανω απο το σαβανο που αφησαν( η φροντισαν) να προκυψει. Καποιοι αλλοι βεβαια συνεχιζουν μαχητικα την…οικολογικη αντισταση. Γιατι οχι αλλωστε. Τοσες καριέρες εχτισαν πανω στο εγκλημα…».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης