Τοπικά

Χρ. Σιμορέλης: “Διαλύουν τις λαϊκές αγορές”

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τις λαϊκές αγορές, την ίδια ώρα που αρκετοί παραγωγοί δεν πήραν ούτε τη κουτσουρεμένη στήριξη- 7 στους 10 δραστηριοποιημένοι στις λαϊκές έμειναν απέξω-.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη διάλυση της εστίασης, φέρνει νομοσχέδιο που διαλύει το θεσμό των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

  • Η διαχείριση των λαϊκών αγορών ανατίθεται σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ).
  • Επιτρέπεται σε εταιρείες να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.
  • Ορίζεται πλειστηριασμός των μέτρων κτήσης των πάγκων.
  • Καταργούνται οι επιτροπές λαϊκών αγορών.
  • Εξαιρούνται οι εκπρόσωποι συνδικαλιστών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τη συμμετοχή τους στις όποιες αποφάσεις και σχεδιασμούς.

Οι συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου θα είναι πολλές, βαρύτατες και καταστροφικές. Η είσοδος μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στις λαϊκές αγορές με πλειστηριασμούς των πάγκων με μαθηματική ακρίβεια θα πετάξει απέξω τους μικροπαραγωγούς και μικροπωλητές.

Τελικά οι λαϊκές αγορές θα γίνουν υπαίθρια super market.

Στόχος της Κυβέρνησης διπλός:

Να ισοπεδώσει τους παραγωγούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτές και να καταργήσει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών με φθηνά και φρέσκα προϊόντα.

Πάντως θα πρέπει να ξέρει η Κυβέρνηση ότι εμείς θα συνταχθούμε σθεναρά με όλους τους συλλογικούς φορείς που ζητούν το σχέδιο νόμου που κατεβάζει, να πάει «στο κάλαθο των αχρήστων».

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης