Τοπικά

Χρ. Σιμορέλης: “Οι εκλογές δεν εξαφανίζουν τα προβλήματα”

Οι εκλογές δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας που μας ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Δεν εξαφανίζουν τα κοινωνικά προβλήματα.Το σημαντικό είναι να κρίνουμε ποια πολιτική παράταξη προσπαθεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών.

 

Μετά τους πανηγυρισμούς η ελληνική κοινωνία θα εξακολουθήσει να είναι αντιμέτωπη με την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, την υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων υποδομών  και τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα.

Στην πορεία προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, οι απλοί άνθρωποι που έδωσαν στον Μητσοτάκη την  νίκη έχουν σοβαρούς λόγους να προβληματιστούν. Μπορεί καθημερινά να προβάλλεται η ψεύτικη εικόνα μιας  Ελλάδας που είναι πρωταθλήτρια στην οικονομική ανάπτυξη αλλά οι ίδιοι δεν την βλέπουν στη ζωή τους. Καταλαβαίνουν ότι ο επόμενος εκλογικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά η παντοδυναμία που θα κάνει πιο εύκολη την εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ακόμη μεγαλύτερη την κοινωνική αδικία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οικονομικά συμφέροντα που τον στηρίζουν θα κάνει τα πάντα για να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πού είναι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να είναι εμπόδιο στα σχέδιά του.Έχουν κάθε λόγο να μας θέλουν υποτακτικούς και να αναβιώσουν έναν πολύ βολικό δικομματισμό.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ούτε  πολιτική δύναμη συμπληρωματική του συστήματος, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας.

Η αριστερά είναι για τα δύσκολα, τα εύκολα τα  αφήνουμε για τους άλλους.

Δεν πετάμε στα σύννεφα, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τις δυσκολίες και  σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Στις ερχόμενες όμως εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει τον αγώνα για να κρατήσει τα ποσοστά του ούτε για να είναι στη Βουλή μία ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά για να την εμποδίσουμε να εφαρμόσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε. Και αυτό το μήνυμα θα αγωνιστούμε για να φτάσει σε όλους.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης