Ροή Τοπικά

Χρ. Σιμορέλης: “Ομολογία πανικού της Ν.Δ.”

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη πια δεν κρύβεται. Χτες μετά από πεντέμισι μήνες  του πιο αποτυχημένου και σκληρού lockdown στην Ευρώπη, η κυβέρνηση έβαλε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο να κάνει προπαγάνδα. Μίλησε λες και ζούμε σε μια άλλη χώρα, ρίχνοντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους πολίτες, στις πορείες διαμαρτυρίας και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βασικά για αυτούς όλοι φταίνε εκτός από την ίδια την κυβέρνηση. Επίσης προκλητικά παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες στο ΕΣΥ. Επιχειρούν δηλαδή την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, χωρίς την παραμικρή νύξη για ενίσχυση του ΕΣΥ και με την εξάπλωση της νόσου στην κορύφωση της.

Η αλήθεια όμως είναι πως τα έξυπνα μέτρα τους αποδείχτηκαν βλακώδη μέτρα. Επιβλήθηκαν χρονικοί περιορισμοί στην κινητικότητα που το αποτέλεσμα τους ήταν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και, άρα, την πιθανότητα μετάδοσης. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της αποτυχίας τους. Αρνήθηκαν να ακούσουν όλες τις στοχευμένες προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εδώ και ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει για αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση με μαζικά τεστ, επιπλέον ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σήμερα πάνω από 130 συμπολίτες μας περιμένουν να βρεθεί ΜΕΘ. Τότε έλεγαν πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και ότι θα ήταν πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ.

Έπρεπε τα κρούσματα κορωνοϊού να καταγράψουν αρνητικά ρεκόρ, να ξεπεράσουμε τους 7000 θανάτους και ο αριθμός των διασωληνωμένων να φτάσει στα ύψη για να ξεκινήσουν τα rapid tests, μέτρο που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας απαιτούνται ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ, συστηματικοί έλεγχοι στους μαζικούς χώρους εργασίας που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης. Χρειάζονται περισσότερες τάξεις με λιγότερους μαθητές και έλεγχοι με τεστ δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να μην γίνονται εστίες διάδοσης και τα σχολεία. Είναι αναγκαία επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και κοινωνίας. Όλα όμως τα παραπάνω δε συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες των κυβερνώντων, που από ότι φαίνεται περιορίζονται κυρίως στη λίστα Πέτσα, τα Σκόιλ Ελικικού και στις απευθείας αναθέσεις.

Το αφήγημα της κυβέρνησης μπάζει από παντού. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πορείες ενώ αυτό που κινητοποιεί τους πολίτες είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης και η έλλειψη ενσυναίσθησης από πλευράς των κυβερνώντων. Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας πλέον εκτεθεί κι απαξιωθεί στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών, επένδυσε στο διχασμό και στην κλιμάκωση της έντασης για αλλαγή ατζέντας. Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα, όχι αυταρχισμό, αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή. Η Δημοκρατία δεν μπαίνει καραντίνα.  Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σκοπίμως διαδίδει τον κορονοϊό!!! Μιλάμε για παράνοια, όταν οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που εξαιρούνται των μέτρων. Κορονογλέντι στην Ικαρία, ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη.

Στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ για μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση, με στοχευμένες άμεσες προτάσεις και δομικές λύσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση μας για το Νέο ΕΣΥ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών ισότιμα, ενισχύει τα νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες δομές, δίνει έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, στους εργαζόμενους στην υγεία και οδηγεί σε καθοριστική μείωση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Ένα βασικό συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία είναι ότι χωρίς ισότητα στη φροντίδα, χωρίς αλληλεγγύη στους ευάλωτους, χωρίς δικαιοσύνη στην ιεράρχηση των αναγκών, καμία κοινωνία δε μπορεί να προσφέρει το αίσθημα της σιγουριάς και της ασφάλειας στα μέλη της. Το επόμενο διάστημα θέτουμε το πρόγραμμα μας σε δημόσια διαβούλευση, ένα πρόγραμμα ανοικτό στη κριτική, στις παρατηρήσεις και στη συμβολή όλων. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, στόχος μας είναι να μπουν οι άξονες για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση που θα δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

 

Υ.Γ Εδώ και ένα χρόνο όλοι οι ειδικοί και σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτούσαν δωρεάν test για όλους με συνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ. Έστω και καθυστερημένα η Κυβέρνηση έρχεται να το υλοποιήσει. Ωστόσο με εξαιρετική προχειρότητα, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς.

Πολλά τα ερωτήματα:

  • Πώς θα τα προμηθεύονται τα φαρμακεία; Μέσω φαρμακαποθηκών; Μέσω ΙΦΕΤ;
  • Θα συνταγογραφούνται από γιατρούς;
  • Πού και πώς θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα;

Δυστυχώς…όλα στο πόδι.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης