Τοπικά

Χόρεψαν οι Σαρακατσαναίοι των Τρικάλων (φώτο)

Με έντονο χρώμα σαρακατσάνικου πολιτισμού και σαρακατσάνικης παράδοσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2018 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων ¨Τα Κονάκια¨.

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο κοσμικό κέντρο Πύλης Μέγαρο, επιλέγοντας να μας αφιερώσουν τη βραδιά αυτή και να γλεντήσουν μαζί μας, απολαμβάνοντας τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση υπήρξε κατά τη στιγμή της ειδικής αναφοράς και βράβευσης όσων συμμετείχαν στα πρώτα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό, την προσφορά των ανθρώπων που με τη συμμετοχή τους, συνέβαλλαν στα πρώτα βήματα του συλλόγου μας, στην  διατήρηση και την διάδοση του σαρακατσάνικου πολιτισμού στην περιοχή μας.

Ειδική βράβευση πραγματοποιήθηκε για τους επιτυχόντες νέους μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γεώργιος Μουτσιάνας καθώς και τα μέλη της, κ. Τάκης Γαλλής , κ. Κώστας Αλεξάκης,   κ. Ιωάννης Φαρμάκης, κ. Παναγιώτης Μπάρμπας, κ. Απόστολος Κατσούλας και κ. Βασίλειος Τσιακμάκης.

Επίσης, παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας κ. Γρηγόρης Λέφας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Σερρών κ. Δημήτριος Γατσέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος,  κ. Κώστας Κωστακόπουλος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας  κα. Έφη Ρουπακιά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς κ. Γεώργιος Γιαννουλάκος.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Τρικάλων,  κ. Κώστας Σκρέκας, ο Βουλευτής Τρικάλων, κ. Αθανάσιος Λιούτας, η Βουλευτής Τρικάλων, κα Κατερίνα Παπακώστα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, κα Νικολέτα Μπρουζούκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Γουγουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων και επικεφαλής της παράταξης ¨Μαζί για τα Τρίκαλα¨ κ. Κώστας Κρεμμύδας, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος Δήμου Μετεώρων, κ. Νικόλαος Μπαντανίκας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων κ. Γεώργιος Ζιώγας, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων, κ. Βασίλης Κρανιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων κ. Δημήτρης Ζαϊράκης, η δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μετεώρων κα Λίλα Μπαντέκα Νάνη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γοργογυρίου κ. Ηλίας Τσιούνης, ο  πρόεδρος της Τ.Κ. Βαθυρέματος κ. Μιχάλης Μπαλλάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Χρήστος Μόρφος κι ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χρήστος Ρούσσας,.

Ακόμη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, η κα Ναυσικά Μουλά πρόεδρος του Φ.Ι.Λ.Ο.Σ Τρικάλων, η κα Δήμητρα Κώστα,  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας, ο κ. Άρης Μυλωνάς, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, κ.  Χαράλαμπος Ζούζουλας, πρόεδρος του συλλόγου Γάβρου, η κα Χρυσή Γραβάνη, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κλεινοβού,  ο κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ, πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ο κ. Βασίλειος Μαναός, εκπρόσωπος του  Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, ο κ. Σταύρος Σιούλιος, εκπρόσωπος του συλλόγου ¨Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ¨ και η κα Ανδρεάνα Μπαλλά πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βαθυρέματος.

Όλοι μαζί με τη συνοδεία της ορχήστρας του Γιάννη Γκόβαρη και του Κώστα Γαρέφη πήραμε μέρος σε μια σαρακατσάνικη παραδοσιακή μουσική βραδιά και γλεντήσαμε μέχρι πρωίας.

Ένθερμο ευχαριστώ στα μέλη των χορευτικών μας, τα οποία υπό την καθοδήγηση του παιδαγωγού χορού κ. Ιωάννη Κώττη μας παρουσίασαν τον σαρακατσάνικο μουσικοχορευτικό πολιτισμό μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους χορηγούς (ασφάλειες Βράντζας, Ι. ΚΤΕΟ AUTOVISION, Σαν Παραμύθι, Πορσέλ, Τέντες Γαννακάκης) που στήριξαν την εκδήλωσή μας καθώς και τους δωροθέτες για τις προσφορές τους.

Ευχαριστούμε όλα τα μέσα ενημέρωσης κι επικοινωνίας της περιοχής μας που πρόβαλαν την εκδήλωσή μας.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλές γιορτές και με το καλό να ξανανταμώσουμε.

 

Οι τυχεροί αριθμοί της ειδικής κληρώσεως είναι:

  1. ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ¨ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΣΤΑΦΥΛΟΣ¨ ΣΚΟΠΕΛΟΣ αρ. 1239
  2. 2. ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ CRONER, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ αρ. 1162
  3. 3. ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ¨ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΣΤΑΦΥΛΟΣ¨ ΣΚΟΠΕΛΟΣ αρ. 1649
  4. 1 ΧΑΛΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ‘ΣΤΕΦΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ’   αρ. 1617
  5. 5. 1 ΑΡΝΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ αρ. 1885
  6. 6. 2 ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΣΑΛΟΝΙΟΥ, ‘ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΛΟΝΤΖΟΣ- ΣΟΦΙΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ αρ. 462
  7. 7. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ‘YUPI CAMP’, ‘ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ’ αρ. 1256
  8. 8. ΒΙΒΛΙΟ ‘ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ’ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ                                                αρ. 1087

  1. 9. ΒΙΒΛΙΟ ‘ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ’ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ                                                 αρ. 1263

  1. 10. ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ, ‘ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΕΝΤΕ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ αρ. 37

 

Με τιμή,

Το Δ.Σ.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης