Τοπικά

Ωχ, ωχ, ωχ!!!… Έρχονται οι βάρκες του στρατού στα Τρίκαλα (φώτο)

Καθ’ οδόν για Τρίκαλα και Θεσσαλία οι βάρκες του στρατού, καθώς και στρατιωτικά ασθενοφόρα καθώς υπάρχει πρόβλεψη για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι την Πέμπτη. Χαρακτηριστική η φωτογραφία του trikalavoice.gr παραπάνω.

 

Ενόψει των επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές, ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Στερεά Ελλάδα και έχει δημιουργήσει 3 Σταθμούς Βάσης: στη Λάρισα (Λίμνη Κάρλα), στον Κόμβο Δέλτα (κομβικό σημείο στο οδικό δίκτυο για Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες) και στον κόμβο Προαστίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. είναι επίσης σε ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με 1.639 αστυνομικούς και 766 οχήματα.

Σήμα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας με το οποίο νευραλγικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τίθενται σε «υψηλή ετοιμότητα», εστάλη το πρωί της Κυριακής ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης