Τοπικά

Όλα έτοιμα στα Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων για τη νέα χρονιά

Ενημερωτική συνάντηση  με Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ.Π.Ε. Τρικάλων είχε χθες και σήμερα ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης με θέμα τον “έγκαιρο προγραμματισμός των σχολικών μονάδων” για τη νέα σχολική χρονιά.

 

 

Κατά τη διάρκεια των δυο αυτών συναντήσεων συζητήθηκε σειρά εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών θεμάτων που σχετίζονται με τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων ,τον προγραμματισμό, τις έγκαιρες τοποθετήσεις συναδέλφων ,την πλήρη κάλυψη των ωρών, τις καινοτομίες που θα ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος αναβαθμίζοντας την εκπαίδευση και το σχολικό περιβάλλον.
Ιδιαίτερα τονίστηκε πως και τη φετινή σχολική χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Τρικάλων, αφού η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως μερίμνησαν έτσι ώστε να γίνουν έγκαιρα οι μεταθέσεις και οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ο Διευθυντής Χρήστος Τρικάλης επικεντρώθηκε επίσης στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο από τις 4 έως τις 5:30 μ.μ. και τα ψηφιακά εργαλεία, την εισαγωγή νέων θεσμών που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο όπως οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι – μέντορες – ενδοσχολικοί συντονιστές με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αυτονομία και την ενίσχυση της σχολικής μονάδας.
Επίσης εστίασε στις καινοτομίες που εισήχθησαν καθολικά ήδη από πέρυσι, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.
Τέλος έγινε αναφορά στα καινούργια υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, που θα ισχύσουν για τον περιορισμό διασποράς της νόσου covid-19.
Ο Διευθυντής ευχήθηκε καλή, ασφαλή και δημιουργική χρονιά στους Διευθυντές/ντριες εκφράζοντας τη σιγουριά ότι η συνεργασία θα είναι στενή και αγαστή προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι ζητήματα της ίδιας της κοινωνίας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται με ευθύνη, συνέπεια και πολυσχιδή δράση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης