Τοπικά

Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4692/2020 σχετικά με τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, οι Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας συγκαταλέγονται στους σκοπούς των Πειραματικών Σχολείων ώστε να αξιοποιηθούν οι κλίσεις, τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και οι ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών και μαθητριών τόσο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων  όσο και των άλλων δημόσιων σχολείων (αρ.πρωτ.: 119/09-09-2020 Απόφαση της Ε.Ε.Π.Π.Σ. με θέμα «Κανονισμός λειτουργίας ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία»).

 

Οι όμιλοι λειτουργούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του ημερησίου ωρολογίου προγράμματος και αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τα νέα γνωστικά αντικείμενα όπως η αστρονομία, η ρομποτική κ.λπ. καθώς και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά.. Επιδιώκουν τόσο την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/μαθητριών όσο και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας. Στο πλαίσιο λειτουργίας τους, αξιοποιούνται σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες και μέσα διδασκαλίας, αναπτύσσεται καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιούνται συνεργασίες με Α.Ε.Ι., Ερευνητικά Κέντρα, Ιδρύματα κ.ά.

Η λειτουργία τους ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκούν σαράντα (40) ώρες όλο το διδακτικό έτος. Οι προσφερόμενοι Όμιλοι του σχολείου μας είναι διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, μία με δύο φορές την εβδομάδα.  Κάθε μαθητής/μαθήτρια επιτρέπεται  να παρακολουθεί μέχρι δύο (2) Ομίλους.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, οι μαθητές/μαθήτριες οφείλουν να εκπονούν τις εργασίες που τους ανατίθενται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και δεν μπορεί να απουσιάσουν πάνω από 8 ώρες.

Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής τους στον Όμιλο, οι μαθητές/μαθήτριες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι προσφερόμενοι όμιλοι του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων είναι οι ακόλουθοι:

  • Φιλολογικό Εργαστήρι
  • Προγραμματισμός φορητών συσκευών με AppInventor
  • Χτίζω γέφυρες επικοινωνίας και διαλόγου: Μαθητές σε ρόλο διαμεσολαβητή για ένα ειρηνικό και ασφαλές σχολείο
  • «Ομιλείτε Γερμανικά;» Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στη γερμανική γλώσσα – Σύνδεση με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
  • Ψηφιακά… Αγγλικά – Όμιλος γλωσσομάθειας και ψηφιακού γραμματισμού
  • Rebuild the Future: The RAP project – Robotics, Animation, Programming
  • Κρυπτογραφία και κωδικοποίηση – Από την αρχαιότητα μέχρι το μέλλον
  • Πειραματικό Εργαστήρι για δημιουργία εκπαιδευτικών γεφυρών μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Ομογένειας
  • Γίνε ο “δημιουργός” του κόσμου σου – Εργαστήριο Δημιουργικής Σκέψης, Γραφής και Έκφρασης
  • Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των Ομίλων μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο και στην ιστοσελίδα στου σχολείου.

Για  λεπτομέρειες σχετικά με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των Ομίλων απευθυνθείτε στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στα τηλέφωνα 2431032397 και 2431032391.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ψηφιακά από 27-09-2021 έως και 7-10-2021.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://forms.gle/7nuQUM12XN9HVDdG7

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης